Berita Edisi 26 Disember

Sunday, December 26, 2010

           Salam semua...26 Disember sudaaa..tarikh ni mmg bnyk sejarah nya...Maknanya 5 ari lgi nk msuk tahun baru...& Suatu yg spesel bt saya secara peribadi xlain xbukan besday my beloved MUM .. Seriously sy sgt syg dia...She's evryting 4 me...tnpa dia sy xpasti sape sy skrg...di mana sy skrg...noting much i can do for her besday...rs ralat jgk...tp nk bt cnner tanggungjawab kerja msih ada...luckly die sgt understanding n supportive...saya sekadar dpt call n msg dia..serius sy sgt rindu dia...dia la mak saya...dia lah ayah saya...dia besarkn kami 6 beradik sendiri tanpa Abah sejak 13 tahun dulu..bnyk yg die bt tuk kami...die bt kami rs selesa dgn apa yg kami ada& cuba tuk kami xrs kekurangan w/pn kami& dia sendiri rs kehilangan Abah...Al-Fatihah bt Arwah Abah..Semoga Ma dipanjang kan umur, di murahkan rezeki, di beri kesihatan yg baik...


           Sesuatu yg hepi bt rmai org terutama pnyokong bola sepak tempatan..Yayyyy!!!! Malaysia menang 3-0 mngalahkan Indonesia babe ..hehhehe...i noe da rmai yg tau..tp biar r..i punye cite suka ati la..hahhaha... w/pn agak tercemar ngn situasi laser melaser... ari 2 men mecun skrg laser lak..come on babe,lek la..jgn kacau diorg..kasi support dgn cara yg betol okais...nasib game benti kejap je...kalo game kena gantung ke hape..sie2 je masa korg beria2 redah jammed..bli shirt n all da stuff kan???..ade yg kate pemain Indonesia buat alasan terganggu ngn laser 2 tp xleh nk salahkn mereka la salahkn si tgn yg gatal guna laser 2 la kan??.. Tp rs cam peluang Malaysia nk menang AFF Suzuki Cup 2010 jea..ok la 2...peluang Malaysia bangkit kan???kalo kite xsokong pasukan kita sapa lagi kan...xsalah sokong yg international..sy pn suka MU...(GGMU).. eh telebih sudaa...hehe...tp saya layan je bola Malaysia..hehehhe...

credit : www.affsuzukicup.com

         Upss..lupa my sis si RuLaN da bis cuti...da nk start semester baru..so i da xde asistant a.k.a  bibik..hehehe..cnfirm die sentap ni... n admin blog ni dr jauh nun disana la..hehhee..nek bas kat bukit Jalil..nsib baek ade yg offer nk anta smbil p tgk bola..harharhar..tengs 2 him..

            Namun dalam kegembiraan kita jgn dilupa pd sejarah yg telah berlaku,..26 Disember banyak perkara yang terjadi...kalo x masakan kerajaan di bawah Majlis Keselamatan Negara menjadikan 26 Disember sebagai Hari Kesedaran Bencana Negara. Kalo xsilap taun lepas bagi memperingati tragedi kesan bencana yg berlaku terutama pada tarikh ni. Kalo kita masih ingat 26 Disember 2004, berlaku Tsunami...yg meranap seluruh Banda Acheh dan mberi kesan kepada serantau termasuk Malaysia. 26 Disember berlaku jgk satu insiden kemalangan melibatkan Bas Ekspres Sani yang menggemparkan negara. Takziah buat keluarga mangsa dan AlFatihah buat yg telah tiada..

Semoga kita dirahmati oleh Nya dan berharap serta berdoa smuga tiada lagi tragedi seperti ini. Dan semuga hidup di dalam sejahtera selalu...ok lah...26 Disember bakal melabuh tirai nya...esk Isnin sudaa...alamak...keje la jwb nye,...hadoiii...xsuka la...uhukss...da la esk kena awl ni...huhuhu..
Nanite smue... c ya..!!




*** oh ya,..masih terhutang 1 tag tuk disettlekan..i'Allah akan diusaha secepat mngkin...TQVM...



4 comments:

buzzy said...

wah..byknye kenangan 2010 :)

aYu^NiA said...

hehehe..terlalu bnyk cite nih..2010 taun tragedi..ilusi dan inspirasi...hehhehehe

sarra said...

hoho tenx ya 4 i month i grew up vry well in ur house,,..hahhahaha...
26th dec give lots of memoirs lorh!
lastly happy 43rd 2 our beloved mum :x

aYu^NiA said...

aik...tengs aje???hmmm...berjaya kasi gomok n kasi cerah kan??hahha...mm...43 kan???muda lgi ma kite..hahahaha

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...