MY 1ST LOVE BIRTHDAY!!!~

Wednesday, December 28, 2011

Masih ada yang bertanya.. "weh, asal sebok nk balik kampong wekend ni..??wekend depan pn cuti gak weii??" makanya di ceritakan oleh ku kepada mereka-mereka sebab musabab nye..tapi sebab musabab seperti, abiskan cuti..mau cuti xtra, nextweek maa da start keje sebab sekolah dah bukak (bunyi cam maa ak ni cikgu lak..haha) dsbnya.. Meh aku nak habaq kat hangpa..ak sebenaqnya balik sebab ak mau celebrate birthday 1st love aku on 26th . Tak dak la besaq sgt...kecik2 ja..sume lasminit..saja ja..alang2 ada kesempatan..Dah few years kut aku bersama dia masa birthday dia..Sebelum ni ada je kerja xsempat nak balik...tu la beranak lagi ujung taun...time orang sume banyak kerja yang perlu di closing.

Weh..ni mesti ada orang xcaya aku ada love2 bagai..bila masa aku becinta mesti korang xdapat hidu..sebab korang Xpasan kut..[ini ayat tuk yg kenal aku..haha] betuii...1st love ak ni...nak kenaii ka...??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
|
V

cakkk!!~
xleh bintang xcukup....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
      penat wehh cukup laa!!

|
V




TADAAA...HAHA...

Dia la... my lovely mum...my 1st love..

weh betul...bukan tipu...mmg dia 1st love kut...sebelum aku kenai orang len..ak kenal dia dlu kut.. ak duk lam perot dia lama tuh...hehe...

Happy Birthday Maa...!!

Hope your birthday blossoms into lots of dreams come true! and
May today be filled with sunshine and smiles, laughter and love. =)




LOVE U MY 1ST LOVE...



**** IM GONNA MISS HER AGAIN.. pagi tdi kul4 da pai kl..huhuhu

THE BEST PLACE TO SLEEP..NGE3~

Sunday, December 25, 2011







im back to my hometown...
melepas kan rindoo..haha...alang2 cuti dan ingin menghabiskan cuti tahunan berbaki 1..
hahha...1 je pun..keccooh!

Semalam pai kul6.30pgi...terus borak cerita ceriti ngan cikpuan Bunda, agak2 mata xleh nk bukak maka bantal lah yang di cari....tido memang best.!!

& da bes place to sleep obviously tempat yang kita start hidup di dunia, yang membesar & menua...hehe...sungguh lena tido..xde masalah xleh tdo malam lagi...tp sebaliknya mahu je tdo bila2 masa...
so nextime kalo ada yang menanya balik kampung kenapa??jawapan...

SAYA NAK BALIK TIDO.DAH LAMA SAYA SUKAR TIDO...

MIAHAHAHAAHAHA

HECTIC

Thursday, December 22, 2011

Hyee...

Kita cakap bizi...org cakap alasan...haiyaaa...mmg mutut2 bizi...ni kan sudah year end..kerja perlu di closing kan semua...Ditambah kan dengan berita akan di tukar ke HQ...itu pn xpasti la cam ne..sekejap stay..sekejap shift...selagi tak menjengah 1 Januari 2012 macam2 boleh jadi..makanya bersedia la dari awal..For me mana2 pn ok je..yang penting kerja..tp yang kurang gemar kalo ke HQ da xleh kai bj yg xformal..haiyyoo...baju2 formal sudah xleh nak di pakai kut...yea...saya makin gemokkkk...huhuhu...orang kata 'sehat' tanda hati gumbira...mana2 laa...hehehe...

Dalam penghujung bulan 11 pai sekarang macam2 jadi...dari kesibukan kerja..masalah2 sekeliling yang tiada berpenghujung yang terlibat secara tidak langsung... Untuk hilangkan tu sume maka terjadi lah fenomena di mana penyakit baca novel&tgk movie kembali...hehehe...itu sebab tak update...xsempat nak dalami cerita lagi..nak kena buat rutin harian lagi...sedangkan sekarang masa utk buku&muvie sgt terhad,yea la x same cam dlu...sekarang kerja susah kut nk cilok masa...masa yang ada cuma malam sebelum melelapkan mata...

Yea tau...tiap orang punya masa 24jam je sehari..tak de lebih, xde kurang,..kalo orang lain leh guna 24jam dengan buat macam2..xkan kita xleh kut..kan??makanya ak telah me'utilize' kan masa juga dengan membantu CikAsiah menyiapkan apa yang perlu tuk wedding nya...yea...dia mau kawinn....t sunyi la ak bila dia xdakk..xdakk orang mau mengaco & di kaco..hehe..tinggal la ak ngn Cytehh ..kan??xpa laa..kami boring kami terbang kaco Klang nanti..huahua.. Antara yang kami buat...erkk..bungaa...!!..berjaya la jgk ckit2 walaupan tangan xdak la beseni mana....

ini versi pink 

Pink tp lam pic kadang2 nmpk cam pepel...hehhe. Da siap pink tetiba terpikir tuk hantaran 1 lagi kalo oren pn lawa gak..maka kami buat versi 'ORNINGPU' ni haa...

"ORNINGPU"

Ni pic men amik jea..lum siap deco2 lagi..selain bunga..ada gak buat goodies yg handmade Dll..hehe..mcm2 harus di siapkan almaklum da xsampai 1 bulan kut..hehehe... xleh nak pomot lelebih, ni bukan cita ak yang nak kawin....Cikyah yang mau kawin..hehe..

Ok la..GTG mau rest dlu..t smbung..esk mau "MENOREH" lagi...huhuhu..




KELUAR DARI GUA!!!

Wednesday, December 14, 2011

Assalamualaikum, Hye sume....


Wah sangat lama tidak menyinggah di pondok sendiri... (keluar dari gua terkedek2)
now im back!!!!!



Miss me???
haha...rindu letuu..i noe xsume, jangan pasan sgt... :P, but thanks for the concern pai PM me on FB suh update...sape??? ( u noe who u r) hahahaha..
juz short entry for this time... saya akan mencuba aktif kan balik tanah sekebun bunga ini ( ada bunga ka??..curious jap) .. anyway maafkan saya a bit bz, almaklum dah year end,banyak yang perlu di closing kan..las 2 week lak xsihat, bila ala2 sihat kena plak menghandle kan kes yg ala2 polis pencen..akan di ceritain  suatu saat nanti bila sume dah settle...
ni da curi ms keje ni..harus buat kerja dlu...
to be continue..

BYE

*** kadang kala saya perlu berlagak xkesah andai tindakan saya tuk membantu kawan disalah erti kan dan saya di beri pelbagai gelaran yang totally menyiat ati saya...sapa saya mau menyekat anda dari berkata semahu nya..hanya kwn..

DIA Menguji saya...

Monday, November 14, 2011


"Ya Allah mungkin ini ujian-ujian dari Mu.. Mungkin hanya dugaan kecil bagi ku..Tabahkan lah hatiku ini Ya Rabb, untuk menghadapi semua ini. Pada Mu ku berserah. "



:~: Semoga derita 'mata' & 'Hidung' saya berakhir (dah selalu sgt ) :~:

LET'S TERRY FOX RUN !!

Sunday, November 13, 2011

Yeayy....im gonna break my own record.... (cam agak poyos je ayat). Actually its true..da lama kut xberlari, im gonna run for 3km okeh..xtau la termampu atau tak esok...yang pasti agak xcited. At first place sebab ni kali pertama sertai Terry Fox Run KL bersama company sekarang, almaklum baru je bernafas tak sampai 2 tahun. [nasib si pelompat kerja..huhu]. Besides, mengharapkan larian ni akan jadi steping stone tuk terus berlari. Rasanya memang perlu aktif bersukan sebab keadaan diri da semakin mem"bambam"..huhu...

i got da superb t-shirt c: runwitme ;)


As i said before, ni la first time join Terry Fox Run. Memang memula xde idea nape larian tu Terry Fox Run??. Memang agak larian tu sempena memperingati Terry Fox, tapi xtau siapa, kenapa & bagaimana.... Shame on me , event ni pn xtau sebab???... xpernah amik tau..huhu...tapi rasanya bukan saya sorang kut xtau...pasti ada dikalangan uol pn xtau kan?? Ok i'll share with uol... & pada yang dah tau pun xpe kut, memperingati jasa & semangat. [personally im proud of him]

Terry Fox Run ni sebenarnya merupakan annual non-competitive charity event yang dijalankan di beberapa region di seluruh dunia bagi memperingati aktivis kanser dari Kanada, Terry Fox dan Marathon Of Hope bagi mengumpul dana untuk membiayai penyelidikan penyakit kanser. Di Malaysia sendiri telah mula melaksanakan larian amal ini sejak dari 1990. Tidak seperti badan amal yang lain, Terry Fox Run has no corporate sponsorship. Ini adalah selaras dengan hasrat asal Terry Fox tidak mencari populariti. Ketika melaksanakan Cross-Canada Run, beliau menolak sebarang endorsement telah ditawarkan (termasuk dari syarikat multinasionalutama seperti McDonalds), kerana berpendapat ia boleh  menjejaskan matlamat mewujudkan kesedaran awam.

Siapa Dia ??
Sebenarnya Terrance Stanley "Terry" Fox ni, ialah seorang olahragawan berbangsa Kanada. Dan merupakan pejuang kemanusiaan . Pada tahun 1980, setelah kudung sebelah kaki, beliau melakukan larian rentas Kanada untuk mengumpul dana sambil memupuk kesedaran untuk penyelidikan kanser. Walaupun terpaksa menghentikan perjuangannya akibat merebaknya barah dalam badannya selepas berlari selama 143 hari dan 5,373 kilometers (3,339 bt), kemudian mati akibat penyakit tersebut, namun usaha beliau membuahkan kesan peninggalan yang berkekalan di seluruh dunia. 

Semangat juang yang tinggi kan?? Dek kerana malam yang semakin menghala ke pagi &entry kali ni telebih panjang, rasanya i have to stop here. Korang leh search pasal dia kat gugel. Saya juga melakukan benda yang sama. credit to pkcik gugel & makcik Wiki..hehe.. n oso Mr.Utube. Ok uol xperlu mencari ke Utube, saya hidangkan untuk anda..enjoiyy ya..!






P/S : Yang akan menyertai, jumpa korang kat Padang Merbok,KL.. yang belum pasti, masih ada few hours to go..jangan risau...terbuka, tiada yuran. Cuma setiap hasil jualan t-shirt merupakan sumbangan. Let's run & be health.. ;)

MAY I BORROW UR HAND??? :P

Friday, November 11, 2011

yeayyy!!

Salam,Hye.... Salam Edul Adha...[ walaupun da 15 zulhijjah... ;) ] ... ramai yang cuti beraya sakan kan..?? me too...hee...rugi tu xbalik kampung, ak x lama pn cti dr jumaat pai la rabu...hehehe...habiskan AL yang ada..ni pn masih berbaki 3 hari...perlu merancang cuti ni sebelum mak buyong meletop..t kang ada yg telopong cuti xdapat nk amik..walaupun xde beza da melatop ke x, dia akan amik cuti sesuka ati gak...last-last gue jgk kena hadap sume keje bertimbun...huhu..nasib la kan...??

Cuti raya haji yang panjang bikin jari malas nk menaip2,mengupdate ape yang perlu, terlebih mkn daging kut..hee... Masa cuti kena la rehat serehat nya...yang best cik BUNDA masak mmg mabelessss... saje malas nk buh pict. nanti ada yang terluka hati dek kerana xleh balik beraya...hehehe...

Tapi yang bes bila da balik dr cuti beraya, pai je ofis semalam, memang meriah la "raya" kat meja ku...notes sana cni...kertas merata2 terselit...fail berlonggok..[nak tolong ak ringan kan beban keje memang miracle, lagi tambah kusut meja waa!! ]..fuhh...sib baek sampai awl, leh da settle kan ckit sebelum technician2 menyerang,...huhu...dalam kalut2 ada gak yang agak bingai, saja bikin panas dipagi hari..darah suda naek sampai kapla...gile pantang manusia yang xcheck dulu trus nak salahkan orang.. xsalah pn ko check dlu baru confident nak pertahankan 'kebenaran' ko tu... but... " i like your confident !! " ( even confident xbertempat.). Nasib sabar masih bersisa..and sedara upaya disiapkan kerja yg tertangguh... 3 ari AL cam 3 tahun keje bertimbun... Dengan menggunakan kuasa halilintar, trus buat keje non-stop..las2 ari ni gak yg tertunggak ckit je tinggal.. 

Di saat-saat menyiapkan keje2...terpikir jap...ade sape2 mau kasi pinjam tangan...???? 2 rs cam xcukup oo... ni pn rasanya wekend ni sangat full..xde makna nya angan-angan mau bersenang lenang.. huhuhu...

GTG.. harus siapkan sesuatu before goin' home... ;)

P/S : CiYahh ur bajet akan di print..jgn dilupa upahnye yea...nge3~~ :: lapa tetiba.. :: :p~


GULA² RAMBUT

Wednesday, November 2, 2011

Hye,...hehehe...soooo happy..[bnyk kau 'o'..ternyata SANGAT] ...gileer tak hepi..rambut wa sudah ada gula-gula...betullll....ingat kita2 je ke suka gula2...rambut pun ada gula2 yea....macam-macam colour, macam-macam perisa ada...yang penting perisa yang di benarkan sahaja...hehehe....tak picaya?? nah!!!


5 colour, 5 'perisa'

Ni la dia... sangat comeyy kut... Ada 5 warna (red, green, purple, white & gold) All color same function with a little bit different smell. Tapi takkan la 5 je kut...mana cukup????? nah hambekk..!! 'makan' hari-hari buat ulam..nge3~

Hair Serum

Heee...ni la gula-gula rambut ku...dalam keadaan ber'jemaah' begini lebih cantik&bikin gue geram...serius beb, benda ni memang bermanfaat. Biasa kita tengok cam iklan eclipse, tapi xpasti canner tak penah cuba. Maybe bila tengok iklan tuk rambut color, tu yang rasa tak sesuai tuk rmbut sendiri memandangkan memang tak suka mengecatnya..Alkisah tersuka dengan gula² rambut ni bila selalu kalo p salon cuci rambut mesti pakai benda ni,lembut.harumm je..bila balik cam terpikir kalo la ada yang senang dapat leh pakai hari² mesti best.

Dan di suatu hari bila boring online tetiba rasa gatai tangan nak mengelik iklan² kat FB. Maka terklik 1 page ni,n nampak benda ni.ape lagi terus PM akak tu. Sgt baik dia banyak kasi info. Cam dah yakin,book ngan akak tu lam masa xsampai 2 hari da dapat..awal² dulu amik ckit dlu, da rasa cam ok up lagi jumlah,makin banyak makin murah..berbaloi² hehe...

Ekceli Hair Serum ni membantu pertumbuhan kolagen agar rambut menjadi sihat dan kuat [cam iklan Milo,tapi ni mmg betul okeh]. Selain itu berfungsi sebagai antioksidan agar tidak terjadi keguguran rambut. Vitamin ini juga membantu membaiki struktur rambut yang rosak akibat bahan kimia, serta melembapkan rambut yang kering. Dan bila guna memang akan merasai kelembutan rambut serta-merta hanya dgn pemakaian 1-2 biji. Rambut juga lebih senang di urus.




Cyteh & Mista Haisa pun sama² ketagih ini gula²..hehhehe...So, kalo korang mau rasa ke'enak'an gula² ni sila la ringan kan tangan menjengah LovelyOne-Shop-Centre-Page on FB . And order yea, paling lama 2 hari da dapat..untung² cam ak semalam order,buat payment pagi ni abang pos laju tatang..hehehe. Tak rugi cuba uols, untung ada la...paling tak kekerapan ke salon berkurangan bila leh buat sendiri kat umah, jarang² buat treatment leh save ckit. Almaklum sume benda naek skrg ni, yg turun cuma air mata je la menanggung yg naik...hhehe...

Oklah itu je kut bt stakat ni,...cam patut stop dlu, esok masih perlu cari kayu api. Have a gud rest semua,nanite.... Jangan lupa leave the comment apa pula 'Gula²' rambut korang yea??...c ya!~

LET'S PRAY FOR LIL'NURHANNAH

Saturday, October 22, 2011



BE STRONG LIL'HANNAH
Hye,& Salam, 
Setelah kekenyangan dan luang masa bersama MistaHaisa dan Cyteh, cam biasa ak buka la fb, dan ternampak pic baby yg sgt comell ni. Kesian melihat badan sekecil tu perlu bertarung,mengharap wayar2 melilit di badan. And juz wanna share wit uol cerita baby yang sgt comell ni..

"Saya Rohaiza Bte Ishak. Saya merupakan guru Kemahiran Hidup di MRSM Muar.
Tujuan saya menulis email ini ialah untuk memohon belas kasihan dari pembaca kerana anak kedua saya yang bernama NurHannah Bte Mohamed Helmi berusia 3bulan tidak sihat.

Ketika bersalin, anak saya lemas kerana tali pusat keluar lebih kurang 40 minit sebelum saya bersalin. Ini menyebabkan anak saya lemas kerana tidak mendapat oksigen kerana tali pusat sudah terkeluar.

Apabila doctor scan (MRI) otak anak saya, doctor menyatakan bahawa anak saya terencat akal kerana sel-sel otak telah mati kerana kekurangan oksigen.

Hanya Allah yang tahu apa yang saya rasa ketika itu.

Kaki bagaikan tidak jejak ke bumi. Muka saya pucat bagaikan tiada darah lagi. Hampir 3 minggu saya mengambil masa untuk terima hakikat apa yang doctor terangkan mengenai anak saya. Hari-hari saya menangis. Saya rasakan hati saya kosong.

Selepas 3 minggu saya cuba berkongsi masalah dengan teman sekerja. Semangat saya mula datang apabila ada rakan yang mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu anak mereka lemas ketika bersalin. Doktor juga menyatakan anak mereka terencat akal. Tetapi kuasa Allah mengatasi segalanya dan anak mereka alhamdulillah sihat. Tetapi saya akui bahawa saya hanya insan yang lemah.

Kadang-kadang saya kuat, kadang-kadang saya lemah sangat. Rakan menasihati saya agar perbanyakkan solat hajat, baca yassin dan bersedekah. Alhamdulillah. Saya melakukan semua nasihat yang mereka berikan.

Perkembangan terbaru tentang anak saya ialah dia masih lagi belum boleh menghisap dan menelan. Minum susu menggunakan tiub yang dimasukkan terus ke perut. Suction machine pula digunakan untuk menyedut air liur kerana anak masih tidak boleh menelan.

2 minggu lepas anak dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman pada paru2. Ketika itu keadaan anak terlalu lemah menyebabkan doctor sukar mencari urat anak. Pilihan kedua ialah masukkan line hingga ke tulang.

Sekali lagi anak saya diduga iaitu selepas 3 hari kaki anak bengkak. Apabila doctor buat x-ray, rupanya kaki anak saya patah kerana dicucuk ketika memasukkan line.Pergerakan anak saya tidak seaktif bayi kerana kesan kurangnya oksigen di otak ..tambahan pula kaki kanan anak bersimen.

Hanya Allah tempat saya mengadu. Jika boleh, biarlah saya yang menanggung semua kesakitan itu, bukan anak saya yang berumur 3 bulan. Minum guna tiub, tak tahu menelan.kaki pula bersimen.

Kalian bayangkanlah bagaimana perasaan seorang ibu yang menjaga janin dalam kandungan bagaikan menatang minyak yang penuh. Tetapi selepas lahir, begitu besar ujian untuk anak saya.Terus terang saya katakan bahawa ini adalah ujian yang maha-maha besar dalam hidup saya. Saya bersyukur kerana Allah menguji saya kerana Dia sayangkan saya dan anak.

Dikesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan.

Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah. Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYAALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatn dan dipulihkan kerosakan pada otaknya.

Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.

Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepda rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kesihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu..emailkanlah kepada saya rozex_3056@yahoo.com.my 

Disini saya sertakan panduan sembahyang hajat. Mudah-mudahan bolehlah kalian amalkan jika ingin memohon sesuatu hajat. Percaya dan yakinlah bahawa Allah maha mendengar doa dari hambaNya.

Solat Hajat

1) Niat Ushalli sunnatal hajati rak'ataini lillaahi ta'aala.

2) Tiap-tiap 2 rakaat sesudah membaca al-fatihah, baca Ayat kursi 1x, dan Kul huallah huahad sebanyak 1x.

3) Sehabis salam yang terakhir, sujud semula. teruslah meminta hajat kepada Allah dengan khusyuk.Insyaallah Allah makbulkan.

Ayat Kursi

Allahu laa ilaaha illaa huwal hayyl qayuum, la tak khu-dzuhuu sinataunw walaa naw-um, lahuu maa fis samawaati wamaa fil-ardhi, man dzal-la-dzii yasy-fa-'u indahuu illaa bi-idz-nihii, ya'-lamu maa bayna aydiihim, wamaa khal-fahum walaa yuhii-thuuna bi-syai-inm min'ilmihii illa bimaa syaa-a, wasi-'a kursiy-yuhus samaawaati wal-ar-dha, walaa ya-uu-duhuu hifzhuhumaa wahuwal 'aliy-yul azhim "


Let's Pray for Lil' NurHannah. Speedy recovery sayang... 
"S.P.R.E.A.D.L.O.V.E"

GOYANG KAKI !!!!

Tuesday, October 18, 2011

Hye..waoww.....almost 1month xde pape update..sy sgt sibokk [pasan sibok actly :P] ..ari ni im free...sgt free hingga leh goyang kaki....in de office summo...hehehe...bkn...bkn sebab bos ak xdak..sebab ikutkan dia pun bukan selalu masok ofis...tp sebab keje gue sudah habishh....wah....! sgt impress dengan diri sendiri okeh..

ini bukan meja saya..meja sy bnyk kasut!! :P

Sehingga rasa sangat la boring...yea..cam kat atas..tapi beza nya bawah ni banyak kasut,sandal & semestinya selipor jepun wajib ada...orang yang penah seofis dengan ak,anda tau bagaimana...tapi penyakit beli kasut ak dah berjaya diatasi..miahaha... 

Memang pelik keje ak da abis...biasa ada je yang kena buat..tp free ni sementara je...sistem &cara keje sudah bertukar..akan wujud keadaa bila ak free ak sangat free & bila ak ada keje...sangat la bizi!!! Makanya...nikmati saat-saat indah xde keje sebaik mungkin..hehee... lambat plak rasanya kui6 ni..kalo keje gomen kan best..masa ni dah bertenggek kat umah...huhuhu..

erkk...mau sambung 'deskskipping' la. menanti saat balik ni..dan misi malam ni...tlg si MistaHaisa siapkan blog nye...maka bertambah lah blogger di bumi Mesia ni..miahahaha...[ayt 'tolong' macam la ak terer sangat,ak pn masih merangkak..hehe ] tapi ape yang ak tau ak share ngn dia...
mood : pasan jadi "cikgu" xberapa nak lulus...miahahaha...

Baiklah..kalo sempat ini malam mau bikin 1 entry... [ak msih utang ngan YLA,sori ya..heheh] c ya..!!!


HIDDEN CAMERA !!

Wednesday, September 28, 2011





OH NO MAN!!~

Da xde tempat yang selamat kah sekarang ?? hurm..mbe ramai dah tau wujud nya hidden camera terutama kt fitting/trial room. But mbe most of the girls@ladies do not know how to protect & prevent ourselves. Petang tadi sambil menunggu waktu loceng berbunyi balik ofis, sempat jenguk FB & terbaca article berkenaan ni. Not sure tempat asal penceritaan dimana, tapi xkesah,yang penting mungkin kita leh cedok idea kan???let check this..
  • kalo anda berada di trial room, make sure fon anda boleh buat panggilan. [ni masanya pastikan bil fon berbayar @ prepaid anda ada...]
  • bila masuk ke trial room, try buat panggilan.
  • Andai anda tak dapat membuat panggilan tu bermakna adanya hidden camera !!!
  • Ini kerana berlaku interference pada fiber optic cable during  signal transfer
Im not sure whether its true @ not..sebab sy bukan teknikal punya orang...tapi mungkin betul...tak salah mencuba kan??


1 lagi yg perlu sume org perlu aware is 2 way mirror.. biasa kan kita selalu ke toilet, washroom [cam sm je ngan toilet,xkesah la..hehe],hotel, & tempat2 yg sewaktu dengan nya, berapa ramai yang sedar bahawa sebenarnya cermin yg ada tu adalah bukan cermin yg biasa...tp 2 way mirror. Thats mean u can't see them,but they can see u.. ala yang cam dak2 Akademi Fantagiro Fantasia kena tu...kalo korang masih ingat diari AF dolu2 la, kan ada...bahaya tul...buat apa sume org leh tgk, korek idong ka,tengok taik mata ka..macam2 la....aiseyy! tp memang agak sukar nk pastikan ianya cermin biasa @ luar biasa. Maybe we can try this simple fingernail test...


  • Letakkan hujung jari anda pada permukaan cermin.
  • Kalo terdapat gap antara jari dan image pada cermin,ini bermakna cermin tu adalah Genuine
  • Tapi, kalo anda tengok hujung jari & image di cermin directly touches,juz beware..its 2-way mirror!!

different huh?
Maybe someone sedang memerhati anda. The reason there is a gap on a real mirror, is because the silver is on the back of the mirror UNDER the glass.Whereas with a two-way mirror, the silver is on the surface. Keep it in mind! Make sure you check first

Simple je kan??? tak rugi kita cuba & berwaspada.. Just spread it...

Spread the Smile,Spread the Love..





juz hav 8HOURS!!!

Monday, September 26, 2011

im bz... :P

yea!! ak busy...bos,ko truskan niat mau enak2 ber"comforter" kat umah...kalo ada pn kasi semak aja... :P

~150 juta kali !!!~

Sunday, September 25, 2011

Lebih 150juta kali jgk ak tgk vid ni...dem luv wit dis song...heee...tetiba ini malam mau share di sini...update sal pejalanan ke penang i'Allah akn mnyusul nnti...sgt penat utk compile all da pic n cerita ceriti nya...ini mlm mau tdo dgn ini lagu....kenapa lagu ni..???sbb kita sama...hahaha....itu pasal org yg xsuka...trus 'reject'..heee..but its ok,im juz b myself... ** Fynn Jamal sgt comeyy!

P E N A N G !!!

Wednesday, September 21, 2011

cari "MUTIARA" brg seketol 2...


M goin' back to Penang after 9 years....wohoo!!! sgt xcited...las duk sn 2002,kejap je da 9taun kan??...confirm Penang jauh bbeza dr dlu...cnfirm agk jakun t..huahua,..ye la, dlu pn ms duk KMPP setaun je kut...tetiba rindu pd kwn2 matrik...huhu...bnyk kenangan tuh...huhu....

Tapi kembali nya ak ke bumi itu bkn lama..kejap je kut...mau attend my sis nye graduation on dis thursday... so start from tomorrow im on leave..bes3~~ ari 2 ingt xmo attend dah...almaklum br je lepas cti raya.. da gtau  dak cenggeng SARRA [bkn nama sebenar] ...kita acah pn da moncong...agk2 kalo x p btl2 mau moncong dia spnjng Penang Bridge...hehehe...katenye unfair kalo org len xp convo dia...sedangkan masa ak convo sume org p..sgt pen'jeles' pompuan nih...

Will update later.. Selamat ber"convo" dak cenggeng & oso sume yg bakal grad....congratulation... Doakan kami selamat sampai disana, &selamat pulang kemari...&selamat sume nye...

**tetiba rindu saat graduasi...

kurus seyy!

UNOFFICIAL OPEN HOUSE

Monday, September 19, 2011

Rasa cam xtra rajin plak ini hari nk naip2....sesambil melayan Stanza Cinta diselang seli dgn bola Klate Vs Sarawak...tp tergendala sketika...Unofficial openhouse...hehehe...cam xpenah dengar pun ada majlis "bertajuk" cam tu kan?..but its true..


Asal nye xberniat nak bt pn..Plan asal nk celebrate anibeseri Mr&Mrs Shazwan kat Genting...disebabkan perkara yg xdpt dielak maka ditukar plan...Ntah pape tah sepasang manusia ni,nk celebrate pn nak kami join [ak&Cyah la 2]...diorg slalu cam 2...asl si Angosh trun KL je cnfirm kami dihangkut skali....spesel nye diorg ni...xpenah lupa kawan...ye la kami kenal since 2ndary school lagi kat TM nun...heee....


Dek kerana kami xjdi menuju puncak...cam biasa kami harus pikir ape mau bikin..nk jln2..ntah mn lagi mau jln kat KL ni...nk lepak pn sama...shoping ape tah lagi...makanya dpt la idea mau ajak mkn2 kat umah jea...secara xlangsumg ajak la kwn2 terdekat...xjemput rmai pn sbb lasminit suma...tu pn ada yg xdpt nk attend...xpe la..mbe nextime kita bt lagi proper.. Yang best kebanyakan makanan malam 2 kami masak sendiri...ak&Cyah lagi..hee...dgn bantuan Asmad... Pepagi lagi da p pasar basah bli brg2...gile semangat...heyy...jadi ok...sedap lagi [nek lif tekan sdirik] ...


sebahagian dari hasil air tgn kami...

Tarraa....nasi kerabu [complete set okeh!] , kuah kacang,ns impit,rendang ayam,koktel buah,kek batik &kuih2 len serta air 'kelas kau jah' ehehhee....owh lupa..lemang xtinggal okeh..sori lemang kami beli...heee.. :D ...simple2 jea...tp alhamdulillah mereka makan bertambah...no diet lasnite okeh..heee....

kami !!!

Xramai pn kan? tapi yang ni da ada yang balik...almaklum kami bt malam..hee..tp dlm xramai kecoh gak la..sib bek jiran sebelah xde..ntah p mn..beraya kut...hee...ni pic yg kami compile kan teros...xlarat mau uplod sume..from 1 of da pic dpt komen yg agk "STRESS" disitu bila ada yg memetik.."wei asl ko masuk pic ni gak??"....."sume org berpasangan,cnner ko xde?rosak reputasi "......izzit?? ak aggap gurauan..tp kalo dibaca berulang kali agk sinis di situ...xpenah ak bayang ak nk duk kat situasi skrg...but its ok..ak terima okeh..Redha seikhlas hati...sebab ak percaya pada DIA yang Maha Mengetahui...aturan Dia adalah yang terbaik...I'Allah...Aminn... i tink,no harm being a single...as long as i hepi wit mylife,no more tears...erkk...ada ke?? :D


Dats all for tonite...t kalo agk2 esk ada bnda yg nk digatal tgn menaip ade la 2..hee.... :D




WEKEND YG PANJANG

Friday, September 16, 2011

Wohoo!!! cuti yg panjang...panjang xpanjang 3 ari je kut....esk da mau keje balik...aduhh...sgt la xbes! asal la sgt malas nye mau kelija..dalam 3 ari cti ni bnyk la tmpt mau dituju..msih dlm bulan syawal...openhouse sana sini... 




raya !!!




Mesti sume org sibuk nk menyusun jadual memasing kan?? tak p da dijemput, seboleh mungkin mau penuhi segala undangan...& saat mcm ni perot mmg xde masa nk kosong & merasa lapa la kan??hee...tp perlu di ingat ape yg di makan t kang ada yg tersakit perot...daa ssh...openhouse ni la peluang kita nk jumpa kwn2,sdara mara yg da lama xjumpe @mbe xsempat nk jumpa time raya, mbe cuti pendek,hari cuti bebeza @mungkin cam ak yg lazim mmg agk ssh nk bejalan musim raya,.umah pusaka,biasalah sedara mara xputus datang.. 

Tp yg kurang senang terasa bila niat ak &few member nk melawat sorg member kami a.k.a ex-"klik" kami yg da punya anak da bberapa bulan kami lum sempat tgk sbb die besalin kat kg. Niat kami nk MELAWAT sahaja,bertemu mata...kami xmo makan,xpe kami faham keadaan bila ada baby,.. tp bila hasrat kami cam dia xsenang siap gtau xkisah nk dtg tpi xleh masak tuk kami..kalo nk kami kena p masak umah dia..xpun kita jumpa kat memana kitorg blanja dia sefamily..bukan masalah makan@masalah mau belanja...kami xkisah...tp bila da mcm xsuka kami bertandang tu buat kami jdi xbes atau dgn kata len lam versi klate "putuh angin" rasa...so kami tunda hasrat tu since kami memasing kena bekejar ke tmpt lain yg kami da cnfirm mau attend..plus ak kena prepare tuk makan2 esk nye [semalam la tu] hehhe...makan ckit2 jea..

Hurm..biar je la kan...?laen org,laen ragam..kawan biasa la...macam2 ada...nak x nak kawan jugak..huhuhu...saborr je la...


SAYA SANGAT PENAT....!

Hye....& hepi holiday,epi besday Malaysia....sungguh indah rs bercuti di hari jumaat...kalo ikutkan wekend,me prefer jumaat rather den sunday...dunno y...mbe dr kecik kut biasa wekend friday&saturday..almaklum membesar di bumi Klate yg sejahtera,yg mmg cuti ari jumaat&sbtu. Tapi yang pasti arwah abah dlu slalu ckp,ari jumaat ari penghulu segala hari & sgt istimewa. Dari kecik da terbiasa kalo jumaat kami buat amalan2 sunat & yang pasti kami akan melaram cam raya @paling x,bbeza dari hari biasa...hee...tp beza bila da besar,abah dah xde...AlFatihah...


Jumaat hari ni mcm hari jumaat2 yang laen tp bbeza sbb xkeje ari ni...wehee.!!yea...ari ni rs gile penat...sgt2 penat..tgn rs gile lenguh..mau xlenguh las 2days kena pindah kan 200pcs wedge pot yg tinggi 2stgh kaki yg mmg berat,basah air ujan summo...mmg xbt sorg2..bt ngn k'Huda myfren,cum my superior...tp stil berat 
kut..


saya berjaya!!!

Hambekk kaw...separuh keluasan ofis kut.. terpaksa la kamu hangkut sume ni sbb supplier yg anto tu sorang jea.. outsource a.k.a dak2 bangla sume da kua..xde sape nk angkut ni sume...yg tinggal kami bertiga termasuk Vaja si mak buyong..owh lupa ada sorang "Jantan" tapi tarra guna punya...kamu angkut ni sume dia blh plak bt xtau....da la b4 wedge pot ni smpai dia baran xtentu pasal....aiseyyyhh..wujud jugak orang ini macam...ah,lantak la dia..kan..??xkesah pn...sbb ak lagi kuat kut..miahahaha...berjaya jgk angkut ni sume..walaupun sebenarnya mmg nak xnak kena bt..hehe..xpe aku kan multitask,duk plak multipurpose department...sume kena bt la..nasib xde lesen GDL,kalo x ak sendiri hangkut pokok p tukaq...huhuhu..

ok la mau releks2 kasi ilang lenguh tangan..esk kena keje keras lagi...mau bt makan2 ckit tuk Angosh yg turun dr Klate,n tuk raikan ckit aniversary dia ngn her luvly hubby,our fren oso p'wae...epi 1st anniversary both.. ;]



BILA SAYA MAU KAWIN???

Wednesday, September 14, 2011

Hye...
Masih dalam mood raya kan??wah bes nye bercuti...tp nk xnak keje da kena setat...huuhu..so bored..kan bes kalo cuti sebulan..raya kan sebulan...hehehe..cerita blik kg mmg la bes..gile xbes????tp mcm biasa la..bila da bkumpul reramai makanye akan ada la soklan yg bt diri brfikir cnner nk jwb diorg....da mcm2 jwpan kasi..msih lagi soklan akn di ulang tayang cam astro... 


"KAWIN??? "



kalo jodoh leh diuli di bt bt cam dr tepong da lama wa uli beberapa ketul..silap2 yg tnya pn dapat 5 ketul free..nge3~~ plus...releks2 sudaa...xde la tua lgi sgt kut..hee... :D
tp soalan tu akan ada soalan susulan laen..haishh...tp xpe..ak sudaa pnye jwapan tuk soalan tu,& bila diorg dpt jwpn tu cnfirm diorg snyp....sume di cedok dr fb..hehe...tengs 4 de'idea..
  
Q&A

Knp lmbt? - Krn Allah tahu ms yg t'baik utkku
Dah b'punya? - Ya. krn setiap org telah ditetapkan jodoh masing²
Siapa? - Nanti Allah akn perkenalkan kpdku
Bila? - Bila kami dah dipertemukan. InsyaAllah jemput dtg ke walimatul urusku nanti.

Maka janganlah selalu bertanyakan ttg KAHWIN kpd kwn² kamu yg masih lom berkahwin kerana .

  RAHSIA ALLAH S.W.T. ALLAH MAHA MENGETAHUI


*** Ada org bangga dgn income yang byk, hgga melukakn org yg dpt income kecik.
Ada org bangga dgn statusnya, hgga melukakan org bwhan.
Ada org bangga dirinya dh jmpa jodoh,hgga melukakn org yg blum ada jodohnya...
Sesungguhnya ujian Allah itu akn dtg kpd sesiapapun..Ujian Allah bukan skadar ksusahan,
malahan melalui kesenangan jua.. utk itu mohonlah kte plindungan dan bntuan-Nya.Jgnlah kte
RIAK dgn apa yg kte ada hari ini.krn semua itu hak Allah SWT shj.tiada apapun milik kite.. .
tengs CIK G tuk quote yg indah ini,..

counting....~tickk...tockkk~~!

Thursday, August 18, 2011


YESSS!!! COUNTING....tick~tock!...Hehehe....msih tinggal 8 ari lagi mau pulang ke kampung halaman..hoho..xsabar ni...upsss...!!sori...Assalamualaikum & Helloo..Haiii....lupa plak..agk teruja da lama xmenjenguk taman yg da bersemak samun ni...da la rope tmn xseberapa..lgi ada lalang...huhu...x lawa xpe...tp sy syg taman ni w/pn org nk jenguk xde pn...xpe,sy bkn nk jdi penglipurlara@pencerita yg hebat..sekadar suka2 isi ms n lakukan sesuatu.

Raya mmg hepi...bes...leh blik beraya bagai...tp dlm ms yg sm agk terasa kehilangan...hmm..tp life must go on...kan??jgn mnyiksa mereka dgn kesedihan kita...rela&redha dgn apa yg jdi...& yg pnting gembirakan mereka yg masih ada...

As per entry sblm ni,sy sgt sibokk...dgn keje dgn rutin n komitmen yg ada..xtermasuk jdi "kaunselor" xbertauliah...hehe...tp nk xnk persiapan ckit sbnyk kena gak sediakan. Tuk diri sendiri xde la penting sgt..yg penting mereka2..n mcm biasa taun ni sederhana jea...yg pnting basic ada...xperlu melebih sgt sbb pas raya pn nk idop jgk oiii...nk2 ry taun ni awl bln....kalo xberingat  naya la nk menanti gaji ujung bln plak...

Cakap psl persiapan..terasa cam agk xcited sbb taun ni berusaha bt kuih raya sndiri...xde la kuih tunjuk 100% cam taun2 lepas...ni pn sbb pk bila lagi nk mncuba...nk2 skrg my fren cik Asiah pindah masuk umah kami...so senang la,ada geng bersemangat ckit nk bt...kami bt yg simple2 jea...start pn mnggu ni jea bt ckit2..yea la sedar xsedar da nk pai penghujung Ramadan. & hasil nye....tadaaaaa....

No.1 :

Popia simpol...
gemok2 kan??hehe...ni hasil air tangan sy,cik Asiah & of coz my BFF xleh tinggaii..cik Erni [cik erni yg mkin cantik sekrg]...before this mmg cnfirm beli nye lah..tp taun ni cik Asiah kita ckp mau bt..da la xpenah mnyimpol bnda ni...dia la bertanggung n jawab ngaja kami...hehhe...

No.2
Conflakes Choco Ball
Mmg bkn kami reka sendiri...tp kami cilok idea dr MYRESIPI .Mmg kami suka la usha kat c2..bnyk resipi yg senang2 leh dicuba...dgn gmbr yg sngt menarikk..mmg teruja nk terai la...heheh..sal nama 2 kami reka sbb da agk lupa tajuk dia yg asl...sori la pemilik asl resipi...1st time terai bt ni...Alhamdulillah jdi..kenapa kami bt ni??sbb umah xde oven...ade microwave jaa...resipi ni xyah buh lam oven...msuk ja lam peti sejokk...dah siapp...ramai kut da tau..

Yang rs nk gelak goling2 nye bila kami xsengaja uplod pic kt fb..sj ja..nk tunjuk cik Erni jeles tgk kami bt..sbb mlm ke2 dia jual mahal xmo mai umah kami...skali ade lak yg suka n order...kami terai bt tuk tlg kwn2..tp amik ckit je...sbb tau mmg xsempat nk siap kalo bnyk sgt...

Selain tu kami pn bt gak kuih siput...tp lupa lak cnner rope die nk di pertontonkan...so far cam biasa la...hehe...tp selain 3 jenis ni ada agi...cam biasa la...popia nestum& coklat wajib la...heheh...suka nye rs taun ni leh bt coklat sendiri tuk raya...wee~~ plus br jea diorg text mau bikin yg bakar2 plak...nsib cik Erni ada oven..hehe...

Ok la ckup la dlu stakat ni t update agi...skrg dak2 "PESOMA" sibok duk text mau cr tmpt bbuka...waa...rindu la sama Cik Pika,Cik Kak Ct n Cik Puan Peah. cYa

broken promise...

Friday, June 17, 2011

Hye my lovey dovey Mr.B..n oso sesapa yg sudi mnjeling jenguk kat tanah yg makin bersemak samun ni...hee...tengs kawan...HRU??

me???x brp nk ok...huhu...asyik xok jea kan??hmm..its all about life..ok ke x life must go on...izzit??hmm...yg psti i did it again...i broken promise agi...uhuhu..kunun nk update tiap ari..kentut tull..jgn kata ari2..sebulan skali pn xupdate,,..atoii....apekah sudah jdi ngn diri ku???hampeh nye rs...w/pn blog ni xde la seberapa sgt...n xde org kesah pn sal dia...tp wa msih syg ini Mr.B...

grab dr atukk gugell :P
huhu..sedih tull...so sori la..bkn sngaja...bnyk benda yg perlu di settlekan...tgk pd n3 yg di post las on 1st April...lama btl...huhu..kalo adepn n3..xsmpt nk di post di batalkn niat sbb da ttinggal jauh dr masa...yup...April bulan yg bikin ak bizi pai la skrg...tp nk bt cnner..smua perlu dihandle..for gud sake...terlalu bnyk yg perlu di pertimbang,..di pikir..haishh,... n skrg kalo di tgk dan di renung tenung menenung [ade ke pekataan ni??~hmm,..agak mkin fail BM] huhu..officially ak punya 3 keje...

SATU : kat pokok ni laa..[berkalang dgn wrna ijau,..& pink..]....
DUA : keje jual umah.. [partime smbil suka suki di ari ahd..~tlg kwn2..]
TIGA : yg xmungkin benti kut sbb minat...bisnes sndiri [w/pn xde la besar2..even lebih kecik dr IKS tp minat kut...]



haishh...agk2 kalo resume msuk xperience ni sng x nk dpt keje..hehe...
im stil jobhunter okeh...even suda ampir 4 taun abis blaja...alamak...tua nye rs..huhu..sodehhh!!..
i try 2 improve myself...dlm idup mau pn ape yg di bt skrg...masih pnjng rs nye pejalanan yg kena redah..msih dalam perlu diselam..msih luas perlu di renang,..@suma 2 hanya sekerat jalan..@karam..ataupn ilang...???hmm..doakan semuga smua nya baik2 jea...n  percaya pada takdir Nya,..

Bila punya masa&kelapangan akn di cerita kan ape sbnrnya ak bt skrg...terlalu pnjng tuk melepak dpn pc ni..lgipn..nmpk gaya. diorg da mula blik..so duty kira pokok da nk setatt ni..heee...

JD akan mnyusul....chauww chiennn chaiouwww!!!!... :P

its ApRiL

Friday, April 1, 2011

hohohoho....
salam smue...
huh....sudaa april ka??cpt kan??..means ade 8 bulan lgi taun ni...alamak...suda leh kire ngn jari la...huhuhu...xpe la...life must go on....wil start new month with new spirit...yeahhhh!!

ehekk..1st ting yg berubah tuk bln April...umah sy di renovate br...lebih simple kan??so sori xsmpat mau update...sgt2 lama....too bz..bukan renovate ini rumah tp ade sesuatu msih lam proses....Umah sndiri pn suda bersepah...heee...sori bkn malas ya...tp xde ms...mn mau keje mana mau kena bt xtra task...n mn mau bt utk hobi...hehe..

As i said b4 mmg sy suda pnye hobi br...sebab sy suka makan...so sy skrg suka bt mkn...mkn ape??sori...bkn nasi...ns da lm xmsk kut kat umah,...main mkn lua jea..slalu kat luar kan...i miss masakan kat umah dem much...bak kate kwn i...sllu je tumpang mkn "Mak org" masak...ye la..mak kita jauh kut..."Mak org" sape???makcik kedai la....heee..

yg sy suka bt skrg coklat...coklat....coklat...wee~~...so far ok la...ade la gak yg mau order...heee...kwn2 jea...tengs kawan...besides coklat ade gak try2 bt puding la...agar2la...errkk...new project dis wekend.."Rebina cheese cake" erkk...i br nk try bt...t kalo da jdi br kasi cerita...Harap2 sempat la buat...da lm mau bt tp xsmpt...wekend ni pn agk bz...mn nak bt order kwn kawin nextwek mn mau siapkn order org tuk wekend n...

& yg bes lgi..ade Chocolate fair kt UM diswekend...erkk...psl ni i pn xde idea ape yg ade kat sn...my fren yg invite thru fb...since UM dekat je...i'll drop by la t...usha2 ape yg ada...mbe uol ade idea bout dis n wanna share??

ok la...i tink suda perlu gerak skrg..mau smbung kerija...t update ngn pic..

**sori la...pic smue kat umah...xleh nk share hasil coklat itu...sbr ya..hee...[cam org nk tgk lak kan..???tp suka ati la ini umah sy...wee!~~..hehehe..]

CAKKKK!!!!

Wednesday, March 2, 2011

As'salam..n morn2 kwn2...
Heee....rindu sy......????....so malu n segan kt kamu..kamu...kamu..da lm x conteng2 tulis...agk prasan bz lately...bl di tgk..waowww..las entry on 1st Feb...ayokkkk.,..1 month oredi...hahhaa...tengs 2 dak sengal SARRA ..hahahha...a.k.a adik waa...sebok jea die 2...hahaha....sbb ap e xupdate..??sbb.....mm...bawak diri....majok!!..hahaha..mmg xla kut,.

No la..sbb agk bz,..ngn keje yg biasa menimbun dgn dateline yg bnyk..plus bulan yg sgt pndek...tp...dlm sibok2 keje...ade gak sibok kn diri gak...slain cekelat yg blaja sblm ni,..yg sekarang ade la yg order dr kwn2...Sy gak kunun2 bt puding roti..n oso popia...popia len dr yg len...resipi my mum,...hehhe...da bes part is..2-2 pn ade yg order...ehhee...agk ok sebgai permulaan...hehehe..rs nye t la kite cite sal smue 2...skrg ni pn duk tergila2 bt pop cake n oso lolipop cndy...rope die...???t la kite share..ari ni lappy xbwk ke ofis...

ok la...i tink i GTG...ni tuang jap keje..semata2 mau update ckit..hehhe...next entry t kie cite pnjng lebar...n silap2..kamu..kamu..&kamu pn leh rs..hehee..xde la terer sgt..tp agk laris la stakat ni...hahhaa....k la...c ya...tc yea kwn2...daddaaaaa

EGYPT vs KLATE....

Tuesday, February 1, 2011

Salam bt semua...


Mata xdpt tido nih...sbb???xtau napa...antara xcited mau blik@gusar ngn keadaan sekarang...ak pn xtau la napa...mungkin sebab saudara seagama rmai kat sana perlukan bantuan& dlm keadaan yg sgt bahaya...


Bersyukur kita pnya bnyk kemudahan tuk dpt info...bgun pgi tdi p keje cam biasa la layan perasaan sndiri...maaf agk berbulan gak ak x baca paper secara kertas ni..kalo jenguk pn on9 jea...smbil bt keje..makanya bgi ak...FB la newpaper ak...sbb sn rmai yg update info terkini...tetiba terbaca sal Egypt..terasa cam ketinggalan nye ak...asl ak xde idea lngsung ape yg jdi...nsib baik diorg kasi link ke http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/ dr sana bnyk info terkini sal ape yg jdi kat sn..godek pnya godek...maka tau la ak ape yg jdi...tengs 4 da info..korg p la jenguk blog 2..disaat ak baca blog 2 rs cam nk nangis pn ada..tp ku tahan...t len plak jdi nye kalo dak2 ofis 2 nmpak..malu kut,..tp btl2 bt ak rs cam insaf n terus berdoa& berharap mereka kat sana terutama pelajar&rkyat Malaysia selamat tanpa sebarang insiden lgi...korg gak leh la follow&dpt info melalui FB kat Selamatkan-pelajar-dan-rakyat-Malaysia-di-Mesir ..sama2 la kita berdoa...

Mbe ak xleh tdo ni sbb nk blik kg kut...mn lagi klate lah...hehehe...lum ada kg ke2 la...jgn di tnya bila& mn...ak sndiri pn xtau sehingga la ak dpt jumpa menantu my ma...hehehe...mmg seronok kut leh blik kg...ry aji ari 2 kena keje...so CNY pn ok la kan???tp dlm seronok msih terasa kesian diorg..mst diorg pn terasa nk blik kg halaman....i'Allah,mereka selamat pulang ke Malaysia..sama2 la kita berdoa...n kepada kawan2 yg mnyambut CNY, Hepi CNY...


Ak rs cam nk packing brg2 la ckit..esk xde la rush sgt...ikutkn esk nk gerak sesudah subuh...tp xtau la cnner...doakan kami selamat pulang&kembali smula kesini...n pd yg blik kg 2 gak..releks..jgn gopoh2..jgn kasi jam jalan yea...pandu berhati2..ingat org tersyg mnyayang& disayangi..ingt jea k..jgn berangan lelebih lak...pn bahaya...semuga selamat semua nya....aminnn....

CoNTeSt PiC HiTaM PuTiH pALiNg cOOL !!

Monday, January 24, 2011

SALAM SEMUA...
Da lm x mnyapu di belog ini...suda berhabuk sudaa,..maafkn daku wahai penunggu gua..uppss...heee...ehemm..nk tulis mmb bnyk yg perlu ditulis..tp xpe la..dek kerana label nye tig^tag^tog makanya ini bermakna sesi bayar hutang la...hehehe..maaf la pada si penge"TAG" cik Duan Lang ..ak xdan nk jwb..ni pn ak jdi pencuri nih...pencuri masa..bkn pencuri hati okais..hahaha...tajuk nye..
-----
---
--
-
sila rujuk diata..heee...

"CONTEST PIC HITAM PUTIH PALING COOL"
 Tokey nye...cik siti yg chumil...

Ape perlu buat???

1.okay macam biasa korang kena jadi follower blog ni 
2.letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni
3.buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100? ?*ayat yang simple je tau!*
contoh : kalau saya menang , saya nak shawl banyak-banyak !
4.tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dia nak join ! 
5.tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011

Makanya dgn ini sy beli pantun itu..

1) sudaah...kalo xsilap folower ke 1000 kut..heee...
2) baiklah...
3) kalau sy menang, sy leh buat kn korg coklat yg bes&cantekk..
pic sy...


agk serabut n xde la cool sgt pn....heee... sy pilih pic ni pn sbb ntah xtau la nk letak pic mn..sy letak pic diorg skali sbb sy rindu dorg...my "Pesoma"geng,,uhukkk...!!

4) tag 5 org ek..jap naa...

 (maaf yee..sy men petik je sape pengunjung terkini...heee..)


  okais..im done...korg la plak yea...hee...cecepat..da agk lewat da ni...heee... :D



 

yeayyyy!!!!i make it~~ :p

Sunday, January 16, 2011

Hi kwn...its sunday again...waa....seminggu xtulis pape...idea ada..tp masa xde la...uhukk...yaa..korg leh pk i prasan bz...tp nk bt cnner mmg bz...heehehe...but im glad..dlm bz2 msih smpat merangka hidup tuk 2011 sedikit sbnyk..heee....w/pn xde la terlalu besar pn ape yg di plan,..tp juz start wit da simple things..

Last few week ade la ckit plan nk bt sesuatu..tp kerana ada ckit hal..plan tinggal plan....tp i will make it hapen..sooner@later... :p ~~ lain yg plan lain yg aku bt..hehehe....tp xpe aku tetap suka...sbb aku minat,..wee~~~ aku da boleh bt coklat sendiri...hehehe...


Hehehe...ak tau korg mst ckp ak nk menunjuk...biar r...yg pnting ak da leh bt sndiri...ko ade???muahaha...tp serius beb,..rs cam epi oo..atles i got sumtink dr a duk melepak je..tengs 2 my fren cik erni sbb die suggest kat ak n kami sm2 p..hehehe..Kursus ni anjuran Akademi Nur Insan...korg leh la jenguk2 blog 2 sbb bnyk gak klas yg die anjurkn..


Yg bes xrmai,senang ckit nk blaja....yg ade kami bertiga..ngn sorg kakak,sorg makcik n sorg pkcik..heee..yg pling aku suka dgr...mkcik 2 siap puji kami bertiga agi..."korg bagus la..muda2 agi da mau blaja benda2 cam ni..kalo ank acik xde makna nya....smue time ni tido je keje nye.."..waahhh..ak rs cam kembang bkn semangkuk...da 3 mangkuk kut..hehe....hehe..ye la..time kite muda ni...curi la ms blaja...xrugi blaja...so korg2 ak nasihat kn..dr duk aje..p la join bnda2 berfaedah...tp kan...yg kami agk impress pakcik sorg ni...die sanggup dtg jauh dr Nilai semata2 nk blja bt coklat..dr gerak dr Nilai mlm agi n stay umah mmber semata2 xnk lmt p klas 2...bgus kan???


Cikgu nye sgt sporting...nm nye Pn.Azimah...da lama kut die bt coklat ni...tengs cikgu ssh2 aja kami..hehehe...bes nye klas 2 xde la duk dgr cam dgr ceramah lelama...ye la..da usia meningkat ni...mkin a sng ngantok...(w/pn ms blaja dlu pn..mmg ak slalu ngantok,..hehhe)...bnyk praktikal, idea n tips die bg...n for da 1st time kami buat ni la hasil nye....taadaaa!!!


Hehehehe....xde la cntik sgt...tp ok la...1st time buat kut....msih perlu bnyk praktis n improvement...yg pnting sedap...sedap ke???ehehhee...hopefully yes...nge3...xcited pnye psl..blik je klas trus p cr kdai yg di suggest tuk bli brg2..hehehe...kunun nk bt trus smlm...tp xleh la..xlarat penat sudaa...mau x..jmt mlm kua mkn ngn kwn2 keje pai kui1 br pai umah,pgi smlm lak..kul7.30 da gerak tuk attend klas...huhu..


ok la...i gtg...mau p bt bnda ni agi la...kasi mantapkn skill..hehhhe...c ya...dadaaaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...