HIDDEN CAMERA !!

Wednesday, September 28, 2011





OH NO MAN!!~

Da xde tempat yang selamat kah sekarang ?? hurm..mbe ramai dah tau wujud nya hidden camera terutama kt fitting/trial room. But mbe most of the girls@ladies do not know how to protect & prevent ourselves. Petang tadi sambil menunggu waktu loceng berbunyi balik ofis, sempat jenguk FB & terbaca article berkenaan ni. Not sure tempat asal penceritaan dimana, tapi xkesah,yang penting mungkin kita leh cedok idea kan???let check this..
  • kalo anda berada di trial room, make sure fon anda boleh buat panggilan. [ni masanya pastikan bil fon berbayar @ prepaid anda ada...]
  • bila masuk ke trial room, try buat panggilan.
  • Andai anda tak dapat membuat panggilan tu bermakna adanya hidden camera !!!
  • Ini kerana berlaku interference pada fiber optic cable during  signal transfer
Im not sure whether its true @ not..sebab sy bukan teknikal punya orang...tapi mungkin betul...tak salah mencuba kan??


1 lagi yg perlu sume org perlu aware is 2 way mirror.. biasa kan kita selalu ke toilet, washroom [cam sm je ngan toilet,xkesah la..hehe],hotel, & tempat2 yg sewaktu dengan nya, berapa ramai yang sedar bahawa sebenarnya cermin yg ada tu adalah bukan cermin yg biasa...tp 2 way mirror. Thats mean u can't see them,but they can see u.. ala yang cam dak2 Akademi Fantagiro Fantasia kena tu...kalo korang masih ingat diari AF dolu2 la, kan ada...bahaya tul...buat apa sume org leh tgk, korek idong ka,tengok taik mata ka..macam2 la....aiseyy! tp memang agak sukar nk pastikan ianya cermin biasa @ luar biasa. Maybe we can try this simple fingernail test...


  • Letakkan hujung jari anda pada permukaan cermin.
  • Kalo terdapat gap antara jari dan image pada cermin,ini bermakna cermin tu adalah Genuine
  • Tapi, kalo anda tengok hujung jari & image di cermin directly touches,juz beware..its 2-way mirror!!

different huh?
Maybe someone sedang memerhati anda. The reason there is a gap on a real mirror, is because the silver is on the back of the mirror UNDER the glass.Whereas with a two-way mirror, the silver is on the surface. Keep it in mind! Make sure you check first

Simple je kan??? tak rugi kita cuba & berwaspada.. Just spread it...

Spread the Smile,Spread the Love..





juz hav 8HOURS!!!

Monday, September 26, 2011

im bz... :P

yea!! ak busy...bos,ko truskan niat mau enak2 ber"comforter" kat umah...kalo ada pn kasi semak aja... :P

~150 juta kali !!!~

Sunday, September 25, 2011

Lebih 150juta kali jgk ak tgk vid ni...dem luv wit dis song...heee...tetiba ini malam mau share di sini...update sal pejalanan ke penang i'Allah akn mnyusul nnti...sgt penat utk compile all da pic n cerita ceriti nya...ini mlm mau tdo dgn ini lagu....kenapa lagu ni..???sbb kita sama...hahaha....itu pasal org yg xsuka...trus 'reject'..heee..but its ok,im juz b myself... ** Fynn Jamal sgt comeyy!

P E N A N G !!!

Wednesday, September 21, 2011

cari "MUTIARA" brg seketol 2...


M goin' back to Penang after 9 years....wohoo!!! sgt xcited...las duk sn 2002,kejap je da 9taun kan??...confirm Penang jauh bbeza dr dlu...cnfirm agk jakun t..huahua,..ye la, dlu pn ms duk KMPP setaun je kut...tetiba rindu pd kwn2 matrik...huhu...bnyk kenangan tuh...huhu....

Tapi kembali nya ak ke bumi itu bkn lama..kejap je kut...mau attend my sis nye graduation on dis thursday... so start from tomorrow im on leave..bes3~~ ari 2 ingt xmo attend dah...almaklum br je lepas cti raya.. da gtau  dak cenggeng SARRA [bkn nama sebenar] ...kita acah pn da moncong...agk2 kalo x p btl2 mau moncong dia spnjng Penang Bridge...hehehe...katenye unfair kalo org len xp convo dia...sedangkan masa ak convo sume org p..sgt pen'jeles' pompuan nih...

Will update later.. Selamat ber"convo" dak cenggeng & oso sume yg bakal grad....congratulation... Doakan kami selamat sampai disana, &selamat pulang kemari...&selamat sume nye...

**tetiba rindu saat graduasi...

kurus seyy!

UNOFFICIAL OPEN HOUSE

Monday, September 19, 2011

Rasa cam xtra rajin plak ini hari nk naip2....sesambil melayan Stanza Cinta diselang seli dgn bola Klate Vs Sarawak...tp tergendala sketika...Unofficial openhouse...hehehe...cam xpenah dengar pun ada majlis "bertajuk" cam tu kan?..but its true..


Asal nye xberniat nak bt pn..Plan asal nk celebrate anibeseri Mr&Mrs Shazwan kat Genting...disebabkan perkara yg xdpt dielak maka ditukar plan...Ntah pape tah sepasang manusia ni,nk celebrate pn nak kami join [ak&Cyah la 2]...diorg slalu cam 2...asl si Angosh trun KL je cnfirm kami dihangkut skali....spesel nye diorg ni...xpenah lupa kawan...ye la kami kenal since 2ndary school lagi kat TM nun...heee....


Dek kerana kami xjdi menuju puncak...cam biasa kami harus pikir ape mau bikin..nk jln2..ntah mn lagi mau jln kat KL ni...nk lepak pn sama...shoping ape tah lagi...makanya dpt la idea mau ajak mkn2 kat umah jea...secara xlangsumg ajak la kwn2 terdekat...xjemput rmai pn sbb lasminit suma...tu pn ada yg xdpt nk attend...xpe la..mbe nextime kita bt lagi proper.. Yang best kebanyakan makanan malam 2 kami masak sendiri...ak&Cyah lagi..hee...dgn bantuan Asmad... Pepagi lagi da p pasar basah bli brg2...gile semangat...heyy...jadi ok...sedap lagi [nek lif tekan sdirik] ...


sebahagian dari hasil air tgn kami...

Tarraa....nasi kerabu [complete set okeh!] , kuah kacang,ns impit,rendang ayam,koktel buah,kek batik &kuih2 len serta air 'kelas kau jah' ehehhee....owh lupa..lemang xtinggal okeh..sori lemang kami beli...heee.. :D ...simple2 jea...tp alhamdulillah mereka makan bertambah...no diet lasnite okeh..heee....

kami !!!

Xramai pn kan? tapi yang ni da ada yang balik...almaklum kami bt malam..hee..tp dlm xramai kecoh gak la..sib bek jiran sebelah xde..ntah p mn..beraya kut...hee...ni pic yg kami compile kan teros...xlarat mau uplod sume..from 1 of da pic dpt komen yg agk "STRESS" disitu bila ada yg memetik.."wei asl ko masuk pic ni gak??"....."sume org berpasangan,cnner ko xde?rosak reputasi "......izzit?? ak aggap gurauan..tp kalo dibaca berulang kali agk sinis di situ...xpenah ak bayang ak nk duk kat situasi skrg...but its ok..ak terima okeh..Redha seikhlas hati...sebab ak percaya pada DIA yang Maha Mengetahui...aturan Dia adalah yang terbaik...I'Allah...Aminn... i tink,no harm being a single...as long as i hepi wit mylife,no more tears...erkk...ada ke?? :D


Dats all for tonite...t kalo agk2 esk ada bnda yg nk digatal tgn menaip ade la 2..hee.... :D




WEKEND YG PANJANG

Friday, September 16, 2011

Wohoo!!! cuti yg panjang...panjang xpanjang 3 ari je kut....esk da mau keje balik...aduhh...sgt la xbes! asal la sgt malas nye mau kelija..dalam 3 ari cti ni bnyk la tmpt mau dituju..msih dlm bulan syawal...openhouse sana sini... 




raya !!!




Mesti sume org sibuk nk menyusun jadual memasing kan?? tak p da dijemput, seboleh mungkin mau penuhi segala undangan...& saat mcm ni perot mmg xde masa nk kosong & merasa lapa la kan??hee...tp perlu di ingat ape yg di makan t kang ada yg tersakit perot...daa ssh...openhouse ni la peluang kita nk jumpa kwn2,sdara mara yg da lama xjumpe @mbe xsempat nk jumpa time raya, mbe cuti pendek,hari cuti bebeza @mungkin cam ak yg lazim mmg agk ssh nk bejalan musim raya,.umah pusaka,biasalah sedara mara xputus datang.. 

Tp yg kurang senang terasa bila niat ak &few member nk melawat sorg member kami a.k.a ex-"klik" kami yg da punya anak da bberapa bulan kami lum sempat tgk sbb die besalin kat kg. Niat kami nk MELAWAT sahaja,bertemu mata...kami xmo makan,xpe kami faham keadaan bila ada baby,.. tp bila hasrat kami cam dia xsenang siap gtau xkisah nk dtg tpi xleh masak tuk kami..kalo nk kami kena p masak umah dia..xpun kita jumpa kat memana kitorg blanja dia sefamily..bukan masalah makan@masalah mau belanja...kami xkisah...tp bila da mcm xsuka kami bertandang tu buat kami jdi xbes atau dgn kata len lam versi klate "putuh angin" rasa...so kami tunda hasrat tu since kami memasing kena bekejar ke tmpt lain yg kami da cnfirm mau attend..plus ak kena prepare tuk makan2 esk nye [semalam la tu] hehhe...makan ckit2 jea..

Hurm..biar je la kan...?laen org,laen ragam..kawan biasa la...macam2 ada...nak x nak kawan jugak..huhuhu...saborr je la...


SAYA SANGAT PENAT....!

Hye....& hepi holiday,epi besday Malaysia....sungguh indah rs bercuti di hari jumaat...kalo ikutkan wekend,me prefer jumaat rather den sunday...dunno y...mbe dr kecik kut biasa wekend friday&saturday..almaklum membesar di bumi Klate yg sejahtera,yg mmg cuti ari jumaat&sbtu. Tapi yang pasti arwah abah dlu slalu ckp,ari jumaat ari penghulu segala hari & sgt istimewa. Dari kecik da terbiasa kalo jumaat kami buat amalan2 sunat & yang pasti kami akan melaram cam raya @paling x,bbeza dari hari biasa...hee...tp beza bila da besar,abah dah xde...AlFatihah...


Jumaat hari ni mcm hari jumaat2 yang laen tp bbeza sbb xkeje ari ni...wehee.!!yea...ari ni rs gile penat...sgt2 penat..tgn rs gile lenguh..mau xlenguh las 2days kena pindah kan 200pcs wedge pot yg tinggi 2stgh kaki yg mmg berat,basah air ujan summo...mmg xbt sorg2..bt ngn k'Huda myfren,cum my superior...tp stil berat 
kut..


saya berjaya!!!

Hambekk kaw...separuh keluasan ofis kut.. terpaksa la kamu hangkut sume ni sbb supplier yg anto tu sorang jea.. outsource a.k.a dak2 bangla sume da kua..xde sape nk angkut ni sume...yg tinggal kami bertiga termasuk Vaja si mak buyong..owh lupa ada sorang "Jantan" tapi tarra guna punya...kamu angkut ni sume dia blh plak bt xtau....da la b4 wedge pot ni smpai dia baran xtentu pasal....aiseyyyhh..wujud jugak orang ini macam...ah,lantak la dia..kan..??xkesah pn...sbb ak lagi kuat kut..miahahaha...berjaya jgk angkut ni sume..walaupun sebenarnya mmg nak xnak kena bt..hehe..xpe aku kan multitask,duk plak multipurpose department...sume kena bt la..nasib xde lesen GDL,kalo x ak sendiri hangkut pokok p tukaq...huhuhu..

ok la mau releks2 kasi ilang lenguh tangan..esk kena keje keras lagi...mau bt makan2 ckit tuk Angosh yg turun dr Klate,n tuk raikan ckit aniversary dia ngn her luvly hubby,our fren oso p'wae...epi 1st anniversary both.. ;]



BILA SAYA MAU KAWIN???

Wednesday, September 14, 2011

Hye...
Masih dalam mood raya kan??wah bes nye bercuti...tp nk xnak keje da kena setat...huuhu..so bored..kan bes kalo cuti sebulan..raya kan sebulan...hehehe..cerita blik kg mmg la bes..gile xbes????tp mcm biasa la..bila da bkumpul reramai makanye akan ada la soklan yg bt diri brfikir cnner nk jwb diorg....da mcm2 jwpan kasi..msih lagi soklan akn di ulang tayang cam astro... 


"KAWIN??? "



kalo jodoh leh diuli di bt bt cam dr tepong da lama wa uli beberapa ketul..silap2 yg tnya pn dapat 5 ketul free..nge3~~ plus...releks2 sudaa...xde la tua lgi sgt kut..hee... :D
tp soalan tu akan ada soalan susulan laen..haishh...tp xpe..ak sudaa pnye jwapan tuk soalan tu,& bila diorg dpt jwpn tu cnfirm diorg snyp....sume di cedok dr fb..hehe...tengs 4 de'idea..
  
Q&A

Knp lmbt? - Krn Allah tahu ms yg t'baik utkku
Dah b'punya? - Ya. krn setiap org telah ditetapkan jodoh masing²
Siapa? - Nanti Allah akn perkenalkan kpdku
Bila? - Bila kami dah dipertemukan. InsyaAllah jemput dtg ke walimatul urusku nanti.

Maka janganlah selalu bertanyakan ttg KAHWIN kpd kwn² kamu yg masih lom berkahwin kerana .

  RAHSIA ALLAH S.W.T. ALLAH MAHA MENGETAHUI


*** Ada org bangga dgn income yang byk, hgga melukakn org yg dpt income kecik.
Ada org bangga dgn statusnya, hgga melukakan org bwhan.
Ada org bangga dirinya dh jmpa jodoh,hgga melukakn org yg blum ada jodohnya...
Sesungguhnya ujian Allah itu akn dtg kpd sesiapapun..Ujian Allah bukan skadar ksusahan,
malahan melalui kesenangan jua.. utk itu mohonlah kte plindungan dan bntuan-Nya.Jgnlah kte
RIAK dgn apa yg kte ada hari ini.krn semua itu hak Allah SWT shj.tiada apapun milik kite.. .
tengs CIK G tuk quote yg indah ini,..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...