HIDDEN CAMERA !!

Wednesday, September 28, 2011





OH NO MAN!!~

Da xde tempat yang selamat kah sekarang ?? hurm..mbe ramai dah tau wujud nya hidden camera terutama kt fitting/trial room. But mbe most of the girls@ladies do not know how to protect & prevent ourselves. Petang tadi sambil menunggu waktu loceng berbunyi balik ofis, sempat jenguk FB & terbaca article berkenaan ni. Not sure tempat asal penceritaan dimana, tapi xkesah,yang penting mungkin kita leh cedok idea kan???let check this..
  • kalo anda berada di trial room, make sure fon anda boleh buat panggilan. [ni masanya pastikan bil fon berbayar @ prepaid anda ada...]
  • bila masuk ke trial room, try buat panggilan.
  • Andai anda tak dapat membuat panggilan tu bermakna adanya hidden camera !!!
  • Ini kerana berlaku interference pada fiber optic cable during  signal transfer
Im not sure whether its true @ not..sebab sy bukan teknikal punya orang...tapi mungkin betul...tak salah mencuba kan??


1 lagi yg perlu sume org perlu aware is 2 way mirror.. biasa kan kita selalu ke toilet, washroom [cam sm je ngan toilet,xkesah la..hehe],hotel, & tempat2 yg sewaktu dengan nya, berapa ramai yang sedar bahawa sebenarnya cermin yg ada tu adalah bukan cermin yg biasa...tp 2 way mirror. Thats mean u can't see them,but they can see u.. ala yang cam dak2 Akademi Fantagiro Fantasia kena tu...kalo korang masih ingat diari AF dolu2 la, kan ada...bahaya tul...buat apa sume org leh tgk, korek idong ka,tengok taik mata ka..macam2 la....aiseyy! tp memang agak sukar nk pastikan ianya cermin biasa @ luar biasa. Maybe we can try this simple fingernail test...


  • Letakkan hujung jari anda pada permukaan cermin.
  • Kalo terdapat gap antara jari dan image pada cermin,ini bermakna cermin tu adalah Genuine
  • Tapi, kalo anda tengok hujung jari & image di cermin directly touches,juz beware..its 2-way mirror!!

different huh?
Maybe someone sedang memerhati anda. The reason there is a gap on a real mirror, is because the silver is on the back of the mirror UNDER the glass.Whereas with a two-way mirror, the silver is on the surface. Keep it in mind! Make sure you check first

Simple je kan??? tak rugi kita cuba & berwaspada.. Just spread it...

Spread the Smile,Spread the Love..





0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...