DIA Menguji saya...

Monday, November 14, 2011


"Ya Allah mungkin ini ujian-ujian dari Mu.. Mungkin hanya dugaan kecil bagi ku..Tabahkan lah hatiku ini Ya Rabb, untuk menghadapi semua ini. Pada Mu ku berserah. "



:~: Semoga derita 'mata' & 'Hidung' saya berakhir (dah selalu sgt ) :~:

LET'S TERRY FOX RUN !!

Sunday, November 13, 2011

Yeayy....im gonna break my own record.... (cam agak poyos je ayat). Actually its true..da lama kut xberlari, im gonna run for 3km okeh..xtau la termampu atau tak esok...yang pasti agak xcited. At first place sebab ni kali pertama sertai Terry Fox Run KL bersama company sekarang, almaklum baru je bernafas tak sampai 2 tahun. [nasib si pelompat kerja..huhu]. Besides, mengharapkan larian ni akan jadi steping stone tuk terus berlari. Rasanya memang perlu aktif bersukan sebab keadaan diri da semakin mem"bambam"..huhu...

i got da superb t-shirt c: runwitme ;)


As i said before, ni la first time join Terry Fox Run. Memang memula xde idea nape larian tu Terry Fox Run??. Memang agak larian tu sempena memperingati Terry Fox, tapi xtau siapa, kenapa & bagaimana.... Shame on me , event ni pn xtau sebab???... xpernah amik tau..huhu...tapi rasanya bukan saya sorang kut xtau...pasti ada dikalangan uol pn xtau kan?? Ok i'll share with uol... & pada yang dah tau pun xpe kut, memperingati jasa & semangat. [personally im proud of him]

Terry Fox Run ni sebenarnya merupakan annual non-competitive charity event yang dijalankan di beberapa region di seluruh dunia bagi memperingati aktivis kanser dari Kanada, Terry Fox dan Marathon Of Hope bagi mengumpul dana untuk membiayai penyelidikan penyakit kanser. Di Malaysia sendiri telah mula melaksanakan larian amal ini sejak dari 1990. Tidak seperti badan amal yang lain, Terry Fox Run has no corporate sponsorship. Ini adalah selaras dengan hasrat asal Terry Fox tidak mencari populariti. Ketika melaksanakan Cross-Canada Run, beliau menolak sebarang endorsement telah ditawarkan (termasuk dari syarikat multinasionalutama seperti McDonalds), kerana berpendapat ia boleh  menjejaskan matlamat mewujudkan kesedaran awam.

Siapa Dia ??
Sebenarnya Terrance Stanley "Terry" Fox ni, ialah seorang olahragawan berbangsa Kanada. Dan merupakan pejuang kemanusiaan . Pada tahun 1980, setelah kudung sebelah kaki, beliau melakukan larian rentas Kanada untuk mengumpul dana sambil memupuk kesedaran untuk penyelidikan kanser. Walaupun terpaksa menghentikan perjuangannya akibat merebaknya barah dalam badannya selepas berlari selama 143 hari dan 5,373 kilometers (3,339 bt), kemudian mati akibat penyakit tersebut, namun usaha beliau membuahkan kesan peninggalan yang berkekalan di seluruh dunia. 

Semangat juang yang tinggi kan?? Dek kerana malam yang semakin menghala ke pagi &entry kali ni telebih panjang, rasanya i have to stop here. Korang leh search pasal dia kat gugel. Saya juga melakukan benda yang sama. credit to pkcik gugel & makcik Wiki..hehe.. n oso Mr.Utube. Ok uol xperlu mencari ke Utube, saya hidangkan untuk anda..enjoiyy ya..!






P/S : Yang akan menyertai, jumpa korang kat Padang Merbok,KL.. yang belum pasti, masih ada few hours to go..jangan risau...terbuka, tiada yuran. Cuma setiap hasil jualan t-shirt merupakan sumbangan. Let's run & be health.. ;)

MAY I BORROW UR HAND??? :P

Friday, November 11, 2011

yeayyy!!

Salam,Hye.... Salam Edul Adha...[ walaupun da 15 zulhijjah... ;) ] ... ramai yang cuti beraya sakan kan..?? me too...hee...rugi tu xbalik kampung, ak x lama pn cti dr jumaat pai la rabu...hehehe...habiskan AL yang ada..ni pn masih berbaki 3 hari...perlu merancang cuti ni sebelum mak buyong meletop..t kang ada yg telopong cuti xdapat nk amik..walaupun xde beza da melatop ke x, dia akan amik cuti sesuka ati gak...last-last gue jgk kena hadap sume keje bertimbun...huhu..nasib la kan...??

Cuti raya haji yang panjang bikin jari malas nk menaip2,mengupdate ape yang perlu, terlebih mkn daging kut..hee... Masa cuti kena la rehat serehat nya...yang best cik BUNDA masak mmg mabelessss... saje malas nk buh pict. nanti ada yang terluka hati dek kerana xleh balik beraya...hehehe...

Tapi yang bes bila da balik dr cuti beraya, pai je ofis semalam, memang meriah la "raya" kat meja ku...notes sana cni...kertas merata2 terselit...fail berlonggok..[nak tolong ak ringan kan beban keje memang miracle, lagi tambah kusut meja waa!! ]..fuhh...sib baek sampai awl, leh da settle kan ckit sebelum technician2 menyerang,...huhu...dalam kalut2 ada gak yang agak bingai, saja bikin panas dipagi hari..darah suda naek sampai kapla...gile pantang manusia yang xcheck dulu trus nak salahkan orang.. xsalah pn ko check dlu baru confident nak pertahankan 'kebenaran' ko tu... but... " i like your confident !! " ( even confident xbertempat.). Nasib sabar masih bersisa..and sedara upaya disiapkan kerja yg tertangguh... 3 ari AL cam 3 tahun keje bertimbun... Dengan menggunakan kuasa halilintar, trus buat keje non-stop..las2 ari ni gak yg tertunggak ckit je tinggal.. 

Di saat-saat menyiapkan keje2...terpikir jap...ade sape2 mau kasi pinjam tangan...???? 2 rs cam xcukup oo... ni pn rasanya wekend ni sangat full..xde makna nya angan-angan mau bersenang lenang.. huhuhu...

GTG.. harus siapkan sesuatu before goin' home... ;)

P/S : CiYahh ur bajet akan di print..jgn dilupa upahnye yea...nge3~~ :: lapa tetiba.. :: :p~


GULA² RAMBUT

Wednesday, November 2, 2011

Hye,...hehehe...soooo happy..[bnyk kau 'o'..ternyata SANGAT] ...gileer tak hepi..rambut wa sudah ada gula-gula...betullll....ingat kita2 je ke suka gula2...rambut pun ada gula2 yea....macam-macam colour, macam-macam perisa ada...yang penting perisa yang di benarkan sahaja...hehehe....tak picaya?? nah!!!


5 colour, 5 'perisa'

Ni la dia... sangat comeyy kut... Ada 5 warna (red, green, purple, white & gold) All color same function with a little bit different smell. Tapi takkan la 5 je kut...mana cukup????? nah hambekk..!! 'makan' hari-hari buat ulam..nge3~

Hair Serum

Heee...ni la gula-gula rambut ku...dalam keadaan ber'jemaah' begini lebih cantik&bikin gue geram...serius beb, benda ni memang bermanfaat. Biasa kita tengok cam iklan eclipse, tapi xpasti canner tak penah cuba. Maybe bila tengok iklan tuk rambut color, tu yang rasa tak sesuai tuk rmbut sendiri memandangkan memang tak suka mengecatnya..Alkisah tersuka dengan gula² rambut ni bila selalu kalo p salon cuci rambut mesti pakai benda ni,lembut.harumm je..bila balik cam terpikir kalo la ada yang senang dapat leh pakai hari² mesti best.

Dan di suatu hari bila boring online tetiba rasa gatai tangan nak mengelik iklan² kat FB. Maka terklik 1 page ni,n nampak benda ni.ape lagi terus PM akak tu. Sgt baik dia banyak kasi info. Cam dah yakin,book ngan akak tu lam masa xsampai 2 hari da dapat..awal² dulu amik ckit dlu, da rasa cam ok up lagi jumlah,makin banyak makin murah..berbaloi² hehe...

Ekceli Hair Serum ni membantu pertumbuhan kolagen agar rambut menjadi sihat dan kuat [cam iklan Milo,tapi ni mmg betul okeh]. Selain itu berfungsi sebagai antioksidan agar tidak terjadi keguguran rambut. Vitamin ini juga membantu membaiki struktur rambut yang rosak akibat bahan kimia, serta melembapkan rambut yang kering. Dan bila guna memang akan merasai kelembutan rambut serta-merta hanya dgn pemakaian 1-2 biji. Rambut juga lebih senang di urus.




Cyteh & Mista Haisa pun sama² ketagih ini gula²..hehhehe...So, kalo korang mau rasa ke'enak'an gula² ni sila la ringan kan tangan menjengah LovelyOne-Shop-Centre-Page on FB . And order yea, paling lama 2 hari da dapat..untung² cam ak semalam order,buat payment pagi ni abang pos laju tatang..hehehe. Tak rugi cuba uols, untung ada la...paling tak kekerapan ke salon berkurangan bila leh buat sendiri kat umah, jarang² buat treatment leh save ckit. Almaklum sume benda naek skrg ni, yg turun cuma air mata je la menanggung yg naik...hhehe...

Oklah itu je kut bt stakat ni,...cam patut stop dlu, esok masih perlu cari kayu api. Have a gud rest semua,nanite.... Jangan lupa leave the comment apa pula 'Gula²' rambut korang yea??...c ya!~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...