WEKEND YG PANJANG

Friday, September 16, 2011

Wohoo!!! cuti yg panjang...panjang xpanjang 3 ari je kut....esk da mau keje balik...aduhh...sgt la xbes! asal la sgt malas nye mau kelija..dalam 3 ari cti ni bnyk la tmpt mau dituju..msih dlm bulan syawal...openhouse sana sini... 




raya !!!




Mesti sume org sibuk nk menyusun jadual memasing kan?? tak p da dijemput, seboleh mungkin mau penuhi segala undangan...& saat mcm ni perot mmg xde masa nk kosong & merasa lapa la kan??hee...tp perlu di ingat ape yg di makan t kang ada yg tersakit perot...daa ssh...openhouse ni la peluang kita nk jumpa kwn2,sdara mara yg da lama xjumpe @mbe xsempat nk jumpa time raya, mbe cuti pendek,hari cuti bebeza @mungkin cam ak yg lazim mmg agk ssh nk bejalan musim raya,.umah pusaka,biasalah sedara mara xputus datang.. 

Tp yg kurang senang terasa bila niat ak &few member nk melawat sorg member kami a.k.a ex-"klik" kami yg da punya anak da bberapa bulan kami lum sempat tgk sbb die besalin kat kg. Niat kami nk MELAWAT sahaja,bertemu mata...kami xmo makan,xpe kami faham keadaan bila ada baby,.. tp bila hasrat kami cam dia xsenang siap gtau xkisah nk dtg tpi xleh masak tuk kami..kalo nk kami kena p masak umah dia..xpun kita jumpa kat memana kitorg blanja dia sefamily..bukan masalah makan@masalah mau belanja...kami xkisah...tp bila da mcm xsuka kami bertandang tu buat kami jdi xbes atau dgn kata len lam versi klate "putuh angin" rasa...so kami tunda hasrat tu since kami memasing kena bekejar ke tmpt lain yg kami da cnfirm mau attend..plus ak kena prepare tuk makan2 esk nye [semalam la tu] hehhe...makan ckit2 jea..

Hurm..biar je la kan...?laen org,laen ragam..kawan biasa la...macam2 ada...nak x nak kawan jugak..huhuhu...saborr je la...


SAYA SANGAT PENAT....!

Hye....& hepi holiday,epi besday Malaysia....sungguh indah rs bercuti di hari jumaat...kalo ikutkan wekend,me prefer jumaat rather den sunday...dunno y...mbe dr kecik kut biasa wekend friday&saturday..almaklum membesar di bumi Klate yg sejahtera,yg mmg cuti ari jumaat&sbtu. Tapi yang pasti arwah abah dlu slalu ckp,ari jumaat ari penghulu segala hari & sgt istimewa. Dari kecik da terbiasa kalo jumaat kami buat amalan2 sunat & yang pasti kami akan melaram cam raya @paling x,bbeza dari hari biasa...hee...tp beza bila da besar,abah dah xde...AlFatihah...


Jumaat hari ni mcm hari jumaat2 yang laen tp bbeza sbb xkeje ari ni...wehee.!!yea...ari ni rs gile penat...sgt2 penat..tgn rs gile lenguh..mau xlenguh las 2days kena pindah kan 200pcs wedge pot yg tinggi 2stgh kaki yg mmg berat,basah air ujan summo...mmg xbt sorg2..bt ngn k'Huda myfren,cum my superior...tp stil berat 
kut..


saya berjaya!!!

Hambekk kaw...separuh keluasan ofis kut.. terpaksa la kamu hangkut sume ni sbb supplier yg anto tu sorang jea.. outsource a.k.a dak2 bangla sume da kua..xde sape nk angkut ni sume...yg tinggal kami bertiga termasuk Vaja si mak buyong..owh lupa ada sorang "Jantan" tapi tarra guna punya...kamu angkut ni sume dia blh plak bt xtau....da la b4 wedge pot ni smpai dia baran xtentu pasal....aiseyyyhh..wujud jugak orang ini macam...ah,lantak la dia..kan..??xkesah pn...sbb ak lagi kuat kut..miahahaha...berjaya jgk angkut ni sume..walaupun sebenarnya mmg nak xnak kena bt..hehe..xpe aku kan multitask,duk plak multipurpose department...sume kena bt la..nasib xde lesen GDL,kalo x ak sendiri hangkut pokok p tukaq...huhuhu..

ok la mau releks2 kasi ilang lenguh tangan..esk kena keje keras lagi...mau bt makan2 ckit tuk Angosh yg turun dr Klate,n tuk raikan ckit aniversary dia ngn her luvly hubby,our fren oso p'wae...epi 1st anniversary both.. ;]



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...