WELCOME CYTEH!

Monday, March 19, 2012

Ahad yang indah... How's ur sunday. Mesti sangat menarik kan?? Me..xtra ordinary..heee.. ari ni Cyteh abis pindah all her stuff to my house..yeayy..We become hepily housemate ever. Believe me..Orang kata kawan duk serumah akan ada pergaduhan.Ye ke??eerkk before this kami ada gak gaduh, even xduk serumah. So rasa nya no big deal kan?? Kami slalu gaduh2 manja..heee... 



Shud be Cyteh masuk umah awal bulan depan. Tapi memandangkan ex-housemate da kua & umah Cyteh pun da ada orang mau masuk. Alhamdullilah Allah permudahkan segala nya. Lori pun ada je nak angkut segala barang2. Yup umah Cyteh dulu xdak la jauh sangat. Memang jalan kaki pun sampai ja..tapi barang mengalahkan umah orang da beranak pinak makanya memerlukan khidmat lori..hee... :D

So we start early morning sampai la ke maghrib. Super duper exhausted sebab lori anta barang bukan susun atur barang,..haha... :P . And now umah kami sudah bertukar. Big suprise to Asmad, hosmet kami sorg lagi..She's not around. Balik kg,buat persediaan kawin kut.hee..esok cnfirm tekejut tengok umah da ubah sana cni..hehe...

Now,12.30 sudaa..need to 'charge energy' for tomorrow..huhuhu...Monday?? Menci... gud nite everyone. Selamat Malam my SaxobeatMan..heee... :D



TERPELIOT

Saturday, March 17, 2012

Happy Saturday...

Melepas lelah seketika setelah separuh hari menyetelkan segala benda yang ada yang tertinggal dek kawan-
kawan yang menyewa sebelum ni. Esok Cyteh sudah mau hangkut barang masuk rumah.Dek kerana masing2 punya barang2 rumah sendirik makanya banyak benda akan jadi double.Rumah xdak la besar mana,kena lah minimize kan penggunaan ruang. Fasa 1 da settle. Sebbaek Ainn buat lawatan hujung minggu cam biasa.Leh la tolong dia bakar lemak sesama..haha..tenkiubelimuch..

Sangat tak sangka sebenarnya kaki sudah mampu berkhidmat secara seperti sedia kala. Last few days sebenarnya kaki sakit okeh..Kaki kami terpeliot. Malu!!..rasa cam xdak orang perasan. Tapi xmustahil orang nampak. Lokasi depan KFC Taman Desa. Lunch hour.huhu.. Menganggap bahawa orang xnampak di gagahi kaki berjalan..huhu..

cam ni la gaya nya -gugel!

Al-Kisah nya benda dah nak jadi sebenarnya. Sebab nya pagi odw nak ke pat keje da hampir tersadung kaki sendirik. Nasib sempat cover. Second time, selang beberapa minit,..tersepak plak..pn sempat selamat..lunch time memang xsempat bt pape..memang kena..nasib masa 2 ada kete park sebelah...dpt la bpaut..agak nye kalo tak memang patah kut. Dimaklumkan bahawa bukan hi-heel  pun kami pakai masa tu. Selama ni kai hi-heels ok jak.. Giler tak sakit???sakit ooo..tapi lam ati berharap xberlarutan.nasib baek within 5min kembali ok..esok nye pn ok lagi..tapi da balik keje bermula lah detik2 kesakitan yang amat. Disamping kebengkakan yang tak di undang. nak p klinik da lewat. Lumur la minyak panas ape yang ada.. Bangun pagi lak kaki da xleh gerak.. MC la den..1st time taun ni okeh..sambil menanti Cyteh balikk keje,urut la ngan ubat.Tak sangka jadi..bukan pandai pn urut..main taram ja..hehe..tapi ptg tu terpaksa gak p  klinik.Dapat ubat lagi.heee... Mc sehari ja..da ok ckit keje la..Alhamdulillah segala dipermudah. Risau kut.kerja melambak2..huhu..


Tapi dalam duk sakit tu search gak cara nak atasi bengkak terkehel,terseliuh,terpeliot dgn sama erti nya 'glecoh' [klate werd of the day..;p] . Salah satu nya menggunakan Daun Tembaga Suasa. Tak pasti nm laen. Tapi pokok ni dlu2 masa kecik buat men satey la..bt men masak2 la..n yang paling hardcore guna bunga ni buat men lawan sapa kalah kena denda.!.hehe..


Sangat nostalgia yea pokok ni.. Tak tau plak daun dia leh hilangkan sakit. Cara nya
1. Ambil beberapa helai daun tembaga suasa.
2. Bersihkan daun tadi dan tumbuk sehingga lumat.
3. Kemudian, anda tampalkan pada bahagian yang bengkak, salah urat atau terseliuh tadi.
4. Selepas itu, balutkan bahagian yang telah ditampal dengan daun tadi.
Sebaiknya, anda balut juga menggunakan daun tembaga suasa. Jika khuatir ia lekas putus, layurkan dulu daun tersebut dengan api.

Manakala tuk hilangkan bengkak ;
1. Ambil sehelai daun tembaga suasa dan bersihkannya.
2. Sapukan daun tadi dengan minyak kelapa.
3. Seterusnya, salai daun yang telah disapu dengan minyak kelapa di atas api.
4. Apabila daun itu kelihatan berminyak, anda boleh balutkannya pada kawasan yang bengkak.
5. Ulangi proses ini beberapa kali dengan daun yang baru sehinggalah hilang rasa sakit.


Senang kan??..Tapi agak rare kut pokok ni skrg..hehe..tapi semalam turun kat taman ofis upanya pokok ni ada. Daun dia macam daun Dracenia.hee..Len kali gak2 jadi lagi amik & try cara ni. Pape pn by nextime kena lebih hati-hati.

## MyBad!...penyakit 'terbolah' ada lagi..huhu...


KAMPUNG VS KAWIN

Wednesday, March 14, 2012





Hye...ehem...melebihi jangkauan sebenar..kunun nak update cepat-cepat..xde nye..sebulan sekali kut. But better late than never kan? Menyambung kisah lebih sebulan yang lepas.Balik kampong. Masa tu segala plan x menjadi..Dan masih ingat saat2 ke'frust'an melanda bila mana Cyteh punya cuti kena freeze. Dah plan baek punya mau balik hadiri majlis  Cikyah dan yang paling bertambah frust bila mana angan2 utama balik kampung bercuti terbantut. Masa tu last minit tau..nasib baek masih ada tiket. Sangat kelam kelibot.hee...sesampai terus di jemput CikLieya pulang ke rumah Puan Bunda. 
Sebelum siap kunun nak kemajlis akad nikah Cikyah, sempat merasa masakan Cik Puan Bunda..sangat sedappp...[lapa tetiba gulp!~] .. Sempat melepak memborakkan diri bersama CikLieya &; Cik Puan Bunda. Bersiap & erus ke majlis solemnization nye. Da agak lewat pulang. Tapi sempat berbicara sebelum tdo dgn Cik Puan Bunda walaupun esok nye tengahari dia da nak p menjalankan tugas tuk anak2 angkat dia nun diasrama sana. Walaupun kejap sempat la mencerita ceriti sebanyak yang ada. 
Kuantiti masa xpenting,yg penting kualiti. Tak gitu??heee..Makanya,esok tengahari ke majlis Cikyah. ada few pic masa majlis tu. Nak ngedit xsempat2. Masa jeles. Sikit2 buat kudap2 je la yea..nak banyak2 n lebih cantik sila request pada tuan punya. Bukan saya yang kawin, so xde la banyak yea..heee...



CikYah on her solemnization nite. Bunga tangan i bikin sama Cyteh.merujuk pada tutorial hasil carian.hehe,..not bad huh?hee..tp cam sesuatu ckit bunga tu dek kerana anak buah CikYah tidoq. Bukan sebab kami..haha...


Mr&Mrs...senyum lebar la ko CikYah..Laki hang abis debo tu haa.dgr2 pai pucat tuh..hee... :D


Capture biasa tapi cam menarik bila mana cam retis ko CikYah..heee..da leh bt fan page la pas ni.. :P~



5 S.T.A.R ja yang ada malam tu..yang len xsempat sampai..xdapat datang termasuk MIA..huhu...
And i missing something...huhu..my Cyteh.. :(




On reception day..tak larat la mak nak upload sume..maaf la saya cuma amatur cinta [upss..ini bukan cita si kura-kura] .Edit ikut suka..dan menyedari ke tidak cantikan editing..tapi..ikut suka la saya,saya yang nak tgk ulang2..hahaha...sori..banyak yang perlu di improvisasi.[apakah makna..sendiri pn xtau wujud x.. :P~].Nak tengok lagi banyak & cantik editing pic sila la tunggu CikYah update sendirik.


Balik ari tu sempat berehat lagi 1 hari lepas majlis tu. Cam penat sgt kenduri..bukan kena masak..tapi penat kena jdi pengapit 'bidan terjun' ..haha... A day after sudah turun kl..agk awl pagi jugak..ngan my lovely fren CikMc'Na.by besties masa matrix Penang dulu. Kami duk KL 1 area tapi cam berbatu jauh..susah nak jumpe sokmo2..almaklum kami nye schedule asyik clash ja..Ni belum kami jadi retis ..xtermasuk gosip2 menimpa kami w/pn kami bukan retis hot..haha. CikMc'Na driver yang sgt bes sambil 'melalak' dari bumi Kelate ke KL.Anda sangat cool!!!~heee...nextime kita saing2 ber'trip jauh lagi naa..?hee...

Its really short vacation but sweet.. ;)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...