BEKALAN INTERNET TERGENDALA

Tuesday, June 26, 2012

Salam.

Bila punya rasa kurang atau tiada, kita akan lebih menghargai apa yang kita miliki. Lebih bersyukur dengan apa yang ada. Betul ?? sangat betul. 


Contoh paling mudah, bila ada kemudahan internet, xde benda pun sangat yang nak di guna. Alih-alih intai FB jenguk blog2.. nak update serasa cam malas @xde mood lagi. Tapi bila dah internet problem, tetiba lappy meragam time tu banyak plak benda yang penting nak di buat. Idea nak update la hape. Its really happened to me. Semalam balik keje nk on lappy da xdapat. dikhuatiri charger lappy tu da 'weng-weng'. sebab nye malam sebelumnya dia cam dah on off. Sesuai la my baby pink lappy da 3tahun usia kut..ada la yang sengal2 anggota badan..Hurm..boring bila xde. So semalam selepas layan Masterchef tetiba dapat idea buat nasi lemak for breakfast. Buat terus ngan housemate. Senang bangun pagi tinggal panaskan jea. Hehehe.. Semalam duk pikir2 xpe la..mai ofis internet ada leh la settle kan apa yang perlu. 



Memang jangan berharap pada yang tak pasti. For the 2nd time ditimpa ke'frust'an. Sampai je ofis diorang cakap sori..internet xde..huhu... Semua kerja tergendala. Sangat boring, bertambah dengan keadaan yang redup2 manja. Sangat sleepy okeh. pagi tadi dalam boring2 sambil buat apa yang perlu,tetiba terfikir 1cara nak ilangkan ngantok n boring. Edit Pic. hehehe..guna Photoscape jea pn..senang, sebab kalo nk guna photoshop memang dah lupa abis. Sape suh xpraktis. Ye dok? 

Dalam duk mngedit tu terasa cam nak update blog plak. So dengan tekad & azam. Balik dari lunch tadi check2 rupanya da leh guna internet. Tapi ada orang buat2 diam ja internet dah leh guna. Ooo..nak guna sorang2 yea @ pn pai sekarang dia xtau lagi, tapi macam mustahil, biar je la..dia kan dah senior. Maka tergedik lah tangan mengupdate sekejap sementara ngantok kenyang cendol ilang. haha.. 

Ok la.. nak siapkan keje jap. t ada masa sempat update satu lagi. heee..gigih kan bila bekalan internet terhad? Sangat sedihh... Charger lappy tu tunggu la dlu, xdan nak menjelajah mencari ganti lagi. Pasti ada yang merindu bila malam saya xonline kan?[ayat prasan...ADEKEE???]

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...