KEK COKLAT SEMPENA HARI BERMALASAN.

Tuesday, June 26, 2012

Hye.

Im Back..hahaha...settle kan keje jap tdi dah siap segala tugas termasuk tugas utama dgn CEO paling besar kita juga. Semuga segala yang kita lakukan diterima Nya. Aamiinn. Since semalam bercerita pasal kek yang kami buat pada sabtu sempena hari bermalas malasan di rumah xbuat apa maka arini kita share sikit resipinya. Sangat senang. cik Erni la yang jumpa resipi ni dari blog ni . Meh kami share hasil dia dlu...





 Yang ni pic yang dah siap. atas tu kira apa yang ada kat dapor je. Barang deco laen sume dah xpired dek kerana kami tersangat lah 'rajin' bt gunakan nya. hahaha..cantik x?? hmm..rs pn best. Kita hidang pic dlu den br kita gtau resipi nya yea?




Kek yang masih dalam oven time ni xsabar2 nak bukak. xcited kut. Kalo korang canner??haruslah kan?? Cik Erni dah gatai tangan nak bukak tengok..sib baek saya sabarkan dia..hahaha..



Ni yang dah siap. Dan baru di keluarkan...gebu & lembutt.



Mesti yang melihat jugak rasa cair. Tu lah yang saya rasakan bila mana coklat di melted kan keatas permukaan kek itu. hahaha... Oklah. mata sudah jamu. Now cara nya. Sangat simple sampaikan kami ms nk buat pn cam xcaya jea..betul ke?? jadi ke?? percaya lah...jadiii..heee




Bahan A
2 cawan tepung gandum 
2 cawan gula kastor 
2 cawan koko 
1/2 sudu soda bikarbonat 
1 sudu baking powder 
sedikit garam 

Bahan B 
1 cawan minyak mazola [kami gaanti ngn minyak masak biasa ja]
1 cawan air panas 
1/2 tin susu cair 
2 biji telur(gred A) 


Cara membuatnya
:GAul bahan A hingga sebati [ kami ayak kan semua bahan dlu]
dan masukkan kesemua bahan B.
Kacau hingga sebati.bakar selama 1 jam.suhu 180-190. 

Dan siappp...
Sila mencubanya.


Itu sahaja. Ok la got to go. Technician sudah sampai. Last task for today, Jum kira pokok! 
;)



p/s : Gaji sudah masuk. Kaya buat sehari ;p [nimbey pokk seround sebelum kelik]





0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...