PERMULAAN YANG KALOT

Tuesday, January 10, 2012

Hye eberiwan....epi newyear..[yea...sangat lewat..] ucapan tahun baru sume tersimpan dalam draf xsmpat nak di post kan..[alasan biasa..bz]

Just back to my old office a.k.a taman..Bermula tahun baru hari tu dah di transfer ke HQ..tapi dek kerana masalah coverage kat taman maka terpaksa lah balik ke taman. baru seminggu kat sana & baru nak familiar ngan keadaan kat sana dah kena balik sini balik..Frankly, xtau nak rasa apa.. ada rasa hepi coz xperlu ke HQ [yang kunun nya sangat penuh 'politik' ] ,dapat balik taman yang lebih ok means xyah nak formal sangat,even jeans pn leh pakai and lebih flexsibel. Tapi dalam masa  yang sama rasa macam 'bola' yea la..kejap kesana..kejap kemari..huhu...pape pun dua-dua ada pro&con nye kan??


Memetik kata-kata seorang kawan,

 'Jangan duk pikir sangat jdi "bola" tuh, yang penting rezeki.Susah-susah dlu,senang-senang kemudian...ingat, Allah menguji orang2 sabar&ingt pada Nya' 

Thanks cik Kawan ..bila pikir secara rasional & baca advice tu maka xpe la..mungkin ni jalan terbaik atau mungkin permulaan yang bagus tuk 2012 atau mungkin terbaek dalam hidup..kan??? 

Kiranya jumaat last day keje kat HQ..and on sabtu ada annual dinner tuk 2011 yang dah ditunda. temanya??..hahahaHAwaiii...Untung jugak da penah duk HQ,so kenal la jgk orang2 sana..xde la rasa awkward sangat bila p sana,almaklum la..sebelum ni setahun sekali pn agk susah nak jumpa dengan sume orang.



Semalam dah start kija balik kat taman ni..so far ok...sebab report  dari sub lum sampai..maka hari tuk besenang lenang...wehee..tapi phone call jangan cakap..memang banyak koott..ada yang sengal siap sound lagi.. 'kenapa you xtau apa complain i ngan ur collague???" amoii yaa..u ckp sama wa ka sama orang sebelah wa...lu jangan suka2 hati mau marah sama orang pagi2 buta..orang nak cakap lu talla kasi can???haiyyaa!!!~ but its ok...orang memang macam2...sudah lali dengan macam2 kerena..ibarat kata telinga tahan maki juga...hehehe...orang tengah marah..hangin...macam2 leh cakap..yang penting how we handle the situation & control kemarahan mereka...Betul la kata pengalaman memang guru terbaik..nasib la dulu penah keje Citibank..hahaha...tetiba rindu kawan2 sana...huhuhu...but life must go on rite??

sebahagian dari mereka..
Tengs korang sentiasa ingat kita ;)


Cerita sal Hawaiian tu sume akan di postpone mungkin ini malam..kalo rajin ada la pic nye..kalo x bebel je la...hehe..ada task mau settle jap..hehe..hopefully 

JALAN INI JALAN TERBAIK DARI ALLAH...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...