HAWAIIAN MADNESS

Monday, January 16, 2012

Salam..

Entry sebelum ni dah di cerita sikit berkenaan Annual Dinner yang dah di postpone dari tahun lepas.Tetiba rasa cam mau share few pic mlm tu..xde la lawa&hebat sangat pun..saja nk tempek kan disini. Nak buh kat FB cam  malas la plak..sbb xde la hebat sangat. In the meantime kasi can kat orang len upload je la kat FB..hehe..ni pn nak mengeshare betapa pening nya saya sebagai orang biasa2 aja ni mau memenuhi syarat dress code malam tu. Almaklum lah dari division yang xramai orang yang tinggal berapa kerat ni kalo pape yang kita buat harusnya akan jelas orang nk detect.yea dak??

Tema Hawaiian Nite memang bunyi cam senang je kan??memang senang sebab dia santai je..ala2 tepi laut. Mungkin yea bagi mereka yang berjantina Lelaki atau pn mereka yang free-hair. Orang biasa yang bertudung macam saya& mungkin juga anda agak susah jika dikena kan dress code yang agak kurang sesuai tapi dalam masa sama perlu penuhi kriteria keHawaiian-an itu..hehe..[jgn salah sebut sudeyyh..hehe]




Dek kerana ke'bola'an yang saya alami cam lam entry sebelum ni maka saya tidak memiliki masa untuk mencari semua kelengkapan.even idea pun xdak..huhu..sedih kan??2 hari sebelum tu my collegue a.k.a superior juga xde preparation. Instead of xde pape nak di pakai & kalo geledah wardrob pun lum tentu leh pakai lagi[memandangkan ke'bulat'an yang melanda maka terdetik la idea 'sesenang kai pario sudaa..' hehe..

bukti pembulatan ;P
Tapi masalah nye saya bukan menggemar pario..xkan nak kai kain batik plak..ye dak..dan xsengaja terpikir yang biasa gemar banda2 unik cam ni pelancong,& tumpuan pelancong kat KL ni selain shoping complex yang merata ni xlaen xbukan Central Market.hah!!da lama kut xkesana..kalo p pn last raya kut..tu pun x menjelajah segenap pelusok CM. Cuma lalu tuk ke Jln TAR je kut..hhehe...Kami menyerang CM tetengahari okeh..sangat panas cam mencubit2 kulit..[ade ke perumpamaan cam tu..??ah blasah!] nak xnak kena gak sebab event tu malam nye okehh!..Klang summo...agak menjarak dari tempat kami tinggal..hehe..

Orang tak penah menjelajah CM pai segenap pelusok memang payah,..xde idea langsong barang2 cam tu kat mana...maka dengan keupayaan kami berjalan laju kami pusing sume..penat kut..last malas nk pikir lagi rembat lah kain,slendang,topi..ahahha...baju lak??terpikir2 xpa la since da agk gemz ni..ada kut blouse yang leh di mix& match..kami xmo la berhabis sangat..bajet la kut,awal bulan wit dah bis tunaikan tanggungjawab tu..hehe..bila di tgk sume belanja hanya RM50..yeayyy..under bajet..xyah melebih..bukan nk masuk petandingan pn..juz sesuka nak ikut tema & xde la awkward sangat t..hehe...few pict tuk di share selepas penapisan... :P



Me & her,ada topi tapi xpakai pun...cam leceh jea..las2 pai kesudah beg yang pakai...cam sesia jea beli..tapi i got it rm15 only...hehe..tengs pakcik jual topi..pic full yang nampak lagi besar bagai juara??huhuhu


Kain ada pokok klapak ngn suasana pantai okeh..nak sangat hawaii kan??hehe...upss..sori payung bukan aksesori tambahan yea..itu doorgift katanya. ingat kan towel tahun lepas da besar doorgift nya taun ni lagi panjang plak..hehe..neway thanks yea...


Hah..ni ahli meja yang xberapa nak penoh sangat..last kami berdua je ladies kat situ,di penuhi mereka2..tapi mereka sangat pakcik&abang yang sangat sempoii..penat kami gelak goling2 sambil makan dengan banyak nye tanpa segan silu even xkenal sangat before ni..hehe..pic len xyah la kut dulu nanti2 la..hehe...lagi pun kan da kata..biasa2 ja..kalo saya cam mereka2 sy kai t-shirt n sluar &slipa je..heehe..


Cukup lah untuk setakat ini..akan di sambung ceritera lain selepas ini..
Sekian Terima Kasih..







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...