KAMPUNG VS KAWIN

Wednesday, March 14, 2012





Hye...ehem...melebihi jangkauan sebenar..kunun nak update cepat-cepat..xde nye..sebulan sekali kut. But better late than never kan? Menyambung kisah lebih sebulan yang lepas.Balik kampong. Masa tu segala plan x menjadi..Dan masih ingat saat2 ke'frust'an melanda bila mana Cyteh punya cuti kena freeze. Dah plan baek punya mau balik hadiri majlis  Cikyah dan yang paling bertambah frust bila mana angan2 utama balik kampung bercuti terbantut. Masa tu last minit tau..nasib baek masih ada tiket. Sangat kelam kelibot.hee...sesampai terus di jemput CikLieya pulang ke rumah Puan Bunda. 
Sebelum siap kunun nak kemajlis akad nikah Cikyah, sempat merasa masakan Cik Puan Bunda..sangat sedappp...[lapa tetiba gulp!~] .. Sempat melepak memborakkan diri bersama CikLieya &; Cik Puan Bunda. Bersiap & erus ke majlis solemnization nye. Da agak lewat pulang. Tapi sempat berbicara sebelum tdo dgn Cik Puan Bunda walaupun esok nye tengahari dia da nak p menjalankan tugas tuk anak2 angkat dia nun diasrama sana. Walaupun kejap sempat la mencerita ceriti sebanyak yang ada. 
Kuantiti masa xpenting,yg penting kualiti. Tak gitu??heee..Makanya,esok tengahari ke majlis Cikyah. ada few pic masa majlis tu. Nak ngedit xsempat2. Masa jeles. Sikit2 buat kudap2 je la yea..nak banyak2 n lebih cantik sila request pada tuan punya. Bukan saya yang kawin, so xde la banyak yea..heee...



CikYah on her solemnization nite. Bunga tangan i bikin sama Cyteh.merujuk pada tutorial hasil carian.hehe,..not bad huh?hee..tp cam sesuatu ckit bunga tu dek kerana anak buah CikYah tidoq. Bukan sebab kami..haha...


Mr&Mrs...senyum lebar la ko CikYah..Laki hang abis debo tu haa.dgr2 pai pucat tuh..hee... :D


Capture biasa tapi cam menarik bila mana cam retis ko CikYah..heee..da leh bt fan page la pas ni.. :P~



5 S.T.A.R ja yang ada malam tu..yang len xsempat sampai..xdapat datang termasuk MIA..huhu...
And i missing something...huhu..my Cyteh.. :(




On reception day..tak larat la mak nak upload sume..maaf la saya cuma amatur cinta [upss..ini bukan cita si kura-kura] .Edit ikut suka..dan menyedari ke tidak cantikan editing..tapi..ikut suka la saya,saya yang nak tgk ulang2..hahaha...sori..banyak yang perlu di improvisasi.[apakah makna..sendiri pn xtau wujud x.. :P~].Nak tengok lagi banyak & cantik editing pic sila la tunggu CikYah update sendirik.


Balik ari tu sempat berehat lagi 1 hari lepas majlis tu. Cam penat sgt kenduri..bukan kena masak..tapi penat kena jdi pengapit 'bidan terjun' ..haha... A day after sudah turun kl..agk awl pagi jugak..ngan my lovely fren CikMc'Na.by besties masa matrix Penang dulu. Kami duk KL 1 area tapi cam berbatu jauh..susah nak jumpe sokmo2..almaklum kami nye schedule asyik clash ja..Ni belum kami jadi retis ..xtermasuk gosip2 menimpa kami w/pn kami bukan retis hot..haha. CikMc'Na driver yang sgt bes sambil 'melalak' dari bumi Kelate ke KL.Anda sangat cool!!!~heee...nextime kita saing2 ber'trip jauh lagi naa..?hee...

Its really short vacation but sweet.. ;)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...