ASSALAMUALAIKUM - 2013

Thursday, January 24, 2013

Alhamdulillah..masih di beri kesempatan bernafas bebas. Pagi yang sangat indah, ada kicau2 burung dari tingkap bilik nih. Betapa best nya hari yang seindah di kalau la dapat dinikmati tiap2 hari. Tak perlu berkejar2 mengejar kerjaan duniawi. Tak perlu mendengar macam2 hal yang menyesakkan. No 'fighting day' ! ---[intro yang 'macam bagus' kan?]

Setelah sekian lama tak bukak benda ni..Alhamdulillah masih wujud tanpa usikan apa2..Almost 6month tak terusik. Rasanya sejak cik pinky ni 'beronar' itu hari. Agaknya dia penat sangat masa tu. Skrin tak nak appear..huhuhu..nyaris2 mau cari pengganti. Tapi dek kerana sayang di simpan kemas di dalam kotak di bawah katil.kikiki... Hingga hari bertuah tiba setelah 1bulan di peram, try2 on Alhamdullillah masih boleh berfungsi dengan baek sehingga hari ni. Selamat poket. Tapi sayang, walaupun lappy dah ok tapi masih belum sempat update@buat pape. Macam biasa, hambatan duniawi..hoho..biasa la bila hampir hujung tahun macam2 benda perlu di buat. Bertambahan plak bos mau bersalin.. [eh..ape kaitan?? ] banyak kaitan. Sebab yang ganti temporary orang nye laen...huhu..tukar bos bt kali  ke4 slps hampir 3 tahun kerja kat sini. Lain bos, lain cara, lain permintaan nya. HUH!!...penat sudahh!


Dalam sepanjang 6 bulan tu, macam2 dah jadi. But the best part is, my super duper friend cik Erni dah tunang..wehee...!!!.. & i'Allah akan kahwin xlama lagi. Best kan..tup2 tunang & kawin... hah!..dont ask me plz. i punya turn xtau bila dimana, bagaimana & dengan siapa.bila tiba sampai nya waktu akan ku khabarkan.    She's so gorgeous on her engagement day. But sorry, masa tu xdapat attend di atas kesulitan yang tak dapat di atasi.




Selain dari tu, hari berjalan seperti biasa dengan sedikit sesuatu yang menggumbirakan yang bikin gelak ramai2, duka lara, sedih pilu tu sudah pakej hidup normal & ada sedikit senyum sorang2 [bukan tahap gila, masih zon selamat] heee... part senyum sorang syhhh...! kita simpan tuk mereka2 yang tahu & faham2 saja. ada masa akan di reveal ckit demi ckit [macam retis lak..xde yang kesah!..okeh--]


BTW, arini dah 4 hari selepas pertambahan usia. huhu..semakin hampir dengan kematian. Dan semakin tu rasa masih banyak yang belum settle..masih banyak 'hutang' belum langsai. Semoga sentiasa diberi kesempatan perbetulkan diri & di dalam barkah nya. Dan i'Allah tahun ni akan cuba laksanakan hajat yang lama dah kut tertunggak, yang sebelum ni tiada kesempatan nak dibuat. Sekadar termampu. Tiada yang lain saya harapkan selain doa dari semua.


Rasanya perlu di stop jap. Semoga 2013 tahun yang lebih baek. & dengan banyak misi tahun ni dipohon doa semoga semua berjalan lancar. Aaminn Ya Rabb. & Selamat bercuti Salam Maulidur Rasul


# Selawat & Salam buat Nabi Junjungan Muhammad SAW.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...